Första nollan för IFK Malmö

Man kan inte precis säga att det var något dåligt motstånd som stod på andra sidan planen. Därför var det starkt av division 2-klubben IFK Malmö att vinna lördagens träningsmatch mot Ängelholms FF, som skall spela i den nya söderettan, med hela 4-0.

– Det bästa med den här resan var faktiskt att vi höll nollan mot ett så anfallsduktigt lag som Ängelholms FF. Hade det hela slutat 0-0, så hade jag också varit jättenöjd, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Med tanke på att "di gule" släppt in hela elva mål på de fem tidigare träningsmatcherna så var det nog så viktigt att den första nollan infann sig. Om inte annat för målvakten Joakim Moberg själv.

Medan det tidigare har brustit en del i de bakre leden har det dock hela tiden rasslat till även i andra ändan. Med lördagens fyra fullträffar på Bjärevallen (så kallas arenan i Förslöv), så har IFK Malmö gjort totalt 21 mål på sex träningsmatcher.

– Vi har en bra trupp och ett spelsätt som börjar betala sig. Det var också positivt att avbytarna som kom in i andra halvlek gick in och gjorde ett så bra jobb, förklarade Anders Grimberg.

– Men även om det var ett godkänt försvarsarbete över hela planen i den här matchen så finns det fortfarande mycket att jobba med. Fortfarande släpper vi till lite för enkla målchanser så det gäller att vi blir noggrannare i det vi gör.

Det hade inte gått mer än lite drygt två minuter av matchen innan IFK Malmö kunde göra sitt första mål för eftermiddagen. Lagkaptenen Martin Abrahamsson var helt fri till höger i straffområdet och kunde enkelt skjuta 1-0 förbi ÄFF:s målvakt Pär Hansson.

Tre minuter senare borde det ha stått 0-2 på resultattavlan. Efter framspelning av Daniel "Lillebror" Jovanovic så var Martin Abrahamsson åter fri. Men då Abrahamsson valde en yttersida istället för en bredsida så var ÄFF-målvakten med på noterna.

Övriga mål skulle dock dröja till matchens sista halvtimme.

 • 2-0 (61) Robert Kjellin kunde nicka in bollen efter ett inlägg av Blerim Mullici.
 • 3-0 (81) Ett riktigt drömmål där Blerim Mullici fick perfekt träff från 30 meter.
 • 4-0 (83) Ännu ett nickmål efter inlägg av Mullici, den här gången signerat Fisnik Alaj.

  Inhopparen Blerim Mullici stod förutom det egna målet för förarbetet till två.
  – Han gjorde ett riktigt bra inhopp där målet han gjorde bara var för vackert, betygsatte IFK-tränaren Anders Grimberg.

  Det defensiva innermittfältet med Robert Kjellin och Michal Aksamit var annars den mest stabila lagdelen i IFK Malmö. På hela matchen var det inte många bollar som de släppte förbi sig och de var även nyttiga i offensiven.

  – Vi var ute efter att neutralisera deras ytterbackar och det lyckades vi bra med. Det och att vi hade ett giftigt omställningsspel var det som var nyckeln till den här segern, sade Anders Grimberg.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: ÄNGELHOLMS FF
  Hometeam form: –
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-1
  Scorefull: 0-4
  Arena: Bjärevallen
  Crowd: 20
  Referee: Mohammed Culum, Malmö, Stefan Svensson, Ängelholm, Daniel Böcker, Munka-Ljungby
  Goal: 0-1 (3) Martin Abrahamsson, 0-2 (61) Robert Kjellin, 0-3 (81) Blerim Mullici, 0-4 (83) Fisnik Alaj
  Homewarning: Johan Mangfors 2
  Home sent of: Johan Mangfors
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: –
  Hometeam Sub: –
  Awayteam Squad: Joakim Moberg

  Ali Jasim
  Philip Brandgård
  Jörgen Svensson
  Karim El hage

  Martin Abrahamsson
  Robert Kjellin
  Michal Aksamit
  Daniel Jovanovic

  Zoran Jovanovic
  Martin Lundgren
  Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Martin Lundgren 46)
  Migjen Shaqiri (Martin Abrahamsson 46)
  Blerim Mullici (Daniel Jovanovic 58)
  Haris Xhemajli (Michal Aksamit 71)