En match att glömma för U-laget

Med facit i hand så var det inte mycket som IFK Malmös U-lag fick ut av lördagens träningsmatch mot Helsingborgs IF J. Matchen som slutade oavgjort, 2-2, efter gula mål av Alaa Baker och Ahmed Tamim, bör snarast glömmas.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var en oren match och är därför också svår att analysera. Eftersom det var ett juniorlag som vi mötte så såg det ut som om vi spelade fult och därför var heller inte domaren sen att dela ut både gula och röda kort.

Men vi spelade definitivt inte fult. Vi försökte faktiskt spela som vi brukar, vilket dock inte var så lätt med tanke på att det tar på psyket när man har en domare som har en av sina mindre bra dagar.

Första tio minuterna av matchen spelade vi dock mycket bra. Vi ägde tillställningen totalt och hade det inte varit för en mycket duktig HIF-målvakt så hade vi nog tagit ledningen med ytterligare ett eller två mål under den perioden.

Detta var utan tvivel sista gången som vi spelade mot ett juniorlag. Det mesta gick fel och därför är det bättre att vi i fortsättningen koncentrerar oss på att spela den fotbollen som vi skall spela, det vill säga den på seniornivå.

IFK Malmö – Helsingborgs IF J 2-2 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 (4) Alaa Baker, 2-2 (85) Ahmed Tamim
Varningar: Abdul Semwanga-Nyende, Alaa Baker, Azeem Razwan (IFK)
Utvisningar: Abdul Semwanga-Nyende (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Abdul Semwanga-Nyende

Henry Safi
Hajriz Maloki
Rogelio Diaz
George Safi

Mohammed Al-Heich
Ahmedin Sudic
Azeem Razwan
Alaa Baker
Ahmed Tamim

Nana Piesie

Avbytare

Dzevad Nezirevic (Mohammed Al-Heich 46)
Guner Alievski (Ahmedin Sudic 70)