Ledning i halvtid för IFK Malmö

För halvtid får man väl kalla det trots att IFK Malmö betvingade Olympic/Viking HK med 29-27 (18-15) inför 1104 åskådare i Idrottens Hus och skapade ett bra läge inför söndagens retur i Baltiska Hallen.

Känns dock lite tråkigt att inte kunna glädjas åt en bortaseger till hundra procent. IFK Malmö gjorde sin bästa match på länge och förhoppningsvis kan man spetsa ytterligare till söndag och då ska det nog gå vägen.

Olympic/Viking inledde klart piggast och överraskade "di gule" med ett 6-0-försvar, samtidigt körde man med två linjespelare framåt och släppte en kant. Personligen tror jag att O/V var mer obekväma med detta spelsätt än IFK och blev tagna på sängen.

O/V ryckte också snabbt åt sig en 6-3-ledning, men IFK Malmö fick aldrig någon panik, kom mer och mer in i matchen och var snabbt ifatt.

Bidragande orsaker var att Tomas Drivstedt i målet började komma igång ordentligt, samtidigt som man hade ett bra tempo i anfallsspelet och uppträdde mer konsekvent än på mycket länge.

Detta gjorde att O/V-försvaret fick svårt att hänga med och drog på sig en hel del utvisningar under en period av första halvlek. IFK Malmö hade stundtals en ledning på fyra mål med bud på mer och O/V såg lite tagna ut av stundens allvar.

Andra halvlek blev betydligt mer målsnål än vad den första var, men IFK hade hela halvleken ett klart grepp om händelserna och förde matchen med en ledning på 1-4 mål under hela halvleken.

Lite stress blev det dock mot slutet då IFK Malmö drog på sig några onödiga, men samtidigt tveksamma utvisningar. Segern var dock aldrig i fara.

Idag var det en kollektivets seger och det känns lite oförtjänt att ge individuell spelarkritik då alla som fick någorlunda speltid skötte sig med den äran.

Ändå bör Jonas Jensens insats nämnas, tio bollar framåt, drog på sig massor med utvisningar för O/V och fick fullt välförtjänt priset som IFK:s bäste spelare.

Målvakten Tomas Drivstedt får också godkänt för sin insats. Han gjorde många avgörande räddningar, men några skott såg inte helt otagbara ut, vilket drar ner helhetsbetyget en aning.

Som sagt inledningsvis så är det halvtid i detta kvalmöte och seger med två mål är ett bra resultat, vilket ger hyfsat utgångsläge inför returen. Det innebär att det inte finns några större marginaler eller resultat att bevaka och det är full fart framåt som gäller på söndag.

Text: Anders Hellberg

Hometeam: OLYMPIC/VIKING HK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-18
Scorefull: 27-29
Arena: Idrottens Hus
Crowd: 1104
Referee: Niclas Widell, Eslöv, Jonas Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Börje Fennhagen 2, Lars Eklöv 2, Andreas Thynell, Fredrik Borgström, Omar Asmi
Home sent of: Börje Fennhagen
Homempv: Jonas Busk
Awaympv: Jonas Jensen
Hometeam Squad: Patrik Åswärd
Christoffer Hernius

Zoran Buzdika
Fredrik Borgström
Anders Kourtzman
Tobias Pettersson
Lars Eklöv
Jonas Busk
Peter Nordqvist
Christoffer Persson
Börje Fennhagen
Per-Erik Pettersson
Omar Asmi
Andreas Thynell
Hometeam Sub: Jonas Busk 5
Lars Eklöv 5 (2)
Andreas Thynell 4
Zoran Buzdika 4
Omar Asmi 3
Börje Fennhagen 2
Christoffer Persson 2
Per-Erik Pettersson 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Mads Isbrand
William Magnusson
Johan Andersson
Awayteam Sub: Jonas Jensen 10
Theis Husfeldt 7 (1)
Daniel Hedlund 5
Johnni Pedersen 2
Marius Vargalui 2
Trond Förde Eriksen 2
Daniel Thysell