IFK Malmö skall inte tappa ansiktet

Division 2-klubben IFK Malmö övertygade stort då man för sex dagar sedan besegrade Ängelholms FF, som flyttats upp i den nya ettan, med hela 4-0. Minst lika tufft motstånd väntar på söndagen då "di gule" tar bussen över Öresundsbron för att möta Naestved BK.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Azeem Razwan, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Karim El hage – Martin Abrahamsson, Robert Kjellin, Michal Aksamit, Blerim Mullici – Zoran Jovanovic, Fisnik Alaj. Avbytare: Ahmed Tamim, Daniel Jovanovic, Haris Xhemajli, Lirim Sali, Nana Piesie, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Tidigare under försäsongen har IFK Malmö varit relativt skonat från skador och sjukdomar. Men i söndagens match mot Naestved BK från den danska tredjedivisionen saknas fyra spelare.

Alexander Nunez är fortsatt borta av familjeskäl, medan Martin Lundgren och Migjen Shaqiri är sjuka. Dessutom har högerbacken Ali Jasim ont i ljumsken och avstår av den anledningen spel i helgens match.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Nu möter vi ett bra motstånd igen. Det är viktigt att inte tappa ansiktet, men det tror jag inte att vi gör utan jag tror att vi kommer att göra en gedigen laginsats.

De spelar 4-4-2 och då det är ett anfallsglatt gäng så får vi vara beredda på att de kommer att spela väldigt offensivt. Så vi måste vara ordentligt på tårna från start i försvaret så att vi inte släpper till något i onödan.