IFK Malmö borde ha fått oavgjort

Det gnälldes en aning i division 2-klubben IFK Malmö efter att det hastigt blivit beslutat att det skulle bli spel på gräs i söndagens träningsmatch mot trean i den danska tredjedivisionen, Naestved BK.

Regnet vräkte ner och inte trodde man väl att träningsplanen, strax bakom Storhallen på Nygårdsvej i Naestved, skulle hålla måttet. Men "gulingarna" blev glatt överraskade och gjorde en riktigt bra match som dock snöpligt slutade med förlust, 1-2 (1-1).

– Planen var förvånansvärt bra med tanke på klimatet den senaste tiden och att regnet stod som spö i backen. Men naturligtvis var den tungsprungen, kommenterade Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Nu skulle IFK Malmö ha haft minst oavgjort med sig från matchen som var danskarnas genrep inför serieomstarten nästa helg. Men 2-1-målet som man gjorde efter knappt 35 minuter blev avblåst för offside.

Faktum var att målet borde ha blivit godkänt. Men på något sätt lyckades domarna hitta en offside antingen på Martin Abrahamsson som sköt skottet, eller Robert Kjellin, som petade in bollen efter en retur av Naestved-målvakten Lasse Sörensen.

– Vi vet inte om de blåste för första- eller andraläget, men enligt vårt sätt att se det så var målet regelrätt, då vi inte kunde hitta någon offside. Sedan måste vi givetvis ändå acceptera domarens beslut, sade Mikael Svensson.

Det bortdömda målet till trots saknade IFK Malmö knappast chanser att göra ett andra mål för dagen. Men varken Fisnik Alajs skott i stolpen, hans dito strax över ribban eller Martin Abrahamssons nick på mållinjen, ville leta sig in.

Matchens enda gul mål föll istället i den 26:e minuten. Och det var inte ens en "guling" som gjorde det. Även om Fisnik Alaj stod för det mesta av arbetet var det till slut en av Naestveds spelare som råkade slå in bollen i eget mål.

IFK Malmö skall dock inte på något sätt be om ursäkt för sin insats.
– Det var hårt jobb och rätt inställning under hela matchen. På 90 minuter skapade vi en sex-sju fullgoda målchanser så visst hade vi varit värda ett oavgjort resultat i den här matchen, menade Mikael Svensson.

– Men samtidigt var det riktigt bra danskt lag vi mötte. Som alla danska lag så var de anfallsglada så vi fick verkligen en ordentlig kamp med många närkamper, där vi vägrade vika ner oss.

Några detaljer finns det såklart fortfarande att jobba med. När danskarna tog ledningen med 1-0 i den 9:e minuten var IFK Malmö lite väl stillastående efter en frispark. Karsten Jensen kunde därför enkelt springa sig fri och sätta dit bollen.

– Det är smådetaljer som vi måste rätta till för att sådana här baklängesmål inte skall uppstå. Men undantaget dessa misstag så var det en stark kollektiv insats där ingen föll ur ramen, sade Mikael Svensson.

Anfallaren Fisnik Alaj är nedan nämnd. Men även målvakten Joakim Moberg gjorde en riktigt bra match, liksom det defensiva innermittfältet bestående av Robert Kjellin och Michal Aksamit, som blev utvisad med 25 minuter kvar att spela.

– Fram tills Michals utvisning såg det överlag mycket stabilt ut. Men sedan tappade vi tyvärr lite grann, utan att för den sakens skull göra bort oss på något sätt, avrundade IFK-tränaren Mikael Svensson.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: NAESTVED BK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Nygårdsvej Idrottsanläggning
Crowd: 30
Referee: –
Goal: 1-0 (9) Karsten Jensen, 1-1 (26) Självmål, 2-1 (81) Karsten Jensen
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Lasse Sörensen

Joakim Normann
Kim Andersen
Morten Petersen
Rasmus Mathiesen

Glenn D. Christensen
Kennet Mayland
Henrik Madsen
Kristoffer Aagaard

Nick Christensen
Karsten Jensen
Hometeam Sub: Dennis Nielsen
Lasse Nielsen
Martin Petersen
Rune Lind
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Azeem Razwan
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Robert Kjellin
Michal Aksamit
Blerim Mullici

Zoran Jovanovic
Fisnik Alaj
Awayteam Sub: Haris Xhemajli (68)
Nana Piesie (Fisnik Alaj 75)
Ahmed Tamim
Martin Lundgren
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)