Slutspelat för IFK Malmö

Säsongen tog lite överraskande slut för IFK Malmö på söndagskvällen, då Olympic/Viking HK i en oerhört dramatisk returmatch i kvalomgång 1, efter två förlängningar, stod som segrare med siffrorna 38-34. Sammanlagt resultat 65-63 till O/V.

Ja, vad skall man säga om detta? Jag kan inledningsvis konstatera att möjligheten att gå vidare efter ordinarie 60 minuters spel den sumpade vi under första halvleks sista 15 minuter då O/V gick från 7-6 till pausledning 16-8.

Den enda 15-minutersperiod under de fyra matcher vi mötts denna säsong som vi inte stod upp ordentligt, utan här uppträdde vi tamt och utan fantasi i anfallsspelet och utan aggressivitet i försvarsspelet.

Andra halvlek, som vi inledde med fyra raka mål, blev något bättre från vår sida, även om vi kämpade i uppförsbacke mest hela tiden.

Men när O/V gick från 18-22 till 20-27 trodde vi att det var kört, men en sista kraft- och viljeansträngning gav fem raka hemmamål, det sista av Theis Husfeldt med bara två sekunder kvar på matchuret.

Slutresultat vid full tid alltså 25-27, vilket sammanlagt gav 54-54, vilket innebar förlängning.

Här förlorade vi i princip direkt möjligheten att avgöra i första förlängningen. O/V startade förlängningen med två man på botbänken och IFK gavs 41 sekunder i spel sex mot fyra och sedan ytterligare 1 minut och 20 sekunder sex mot fem.

Tyvärr lyckades vi inte utnyttja detta gyllene tillfälle, utan det blev istället O/V som gjorde första målet, varför vi fick fortsätta kämpa i uppförsbacke.

Första förlängningen avslutades med en ny kraftansträngning från det gula laget då vi gjorde de tre sista målen från 25-30 till 28-30, varvid vi alltså bäddade för ytterligare en förlängning.

Även i denna förlängning kopplade O/V greppet genom att göra första målet och sedan hela tiden ligga steget före i målprotokollet. Nådastöten kom när O/V gjorde två raka mål från ställningen 33-35 till 33-37, varefter det var rullgardinen ner.

Jag vill påstå att, förutom att vi borde ha vunnit med klarare siffror i Helsingborg, så var det vårt spel i kväll i numerärt överläge som kostade oss segern.

Vi fick idag betalt i form av utvisningar på bortalaget för deras ganska vårdslösa försvarsspel, till exempel spelade vi i numerärt överläge i nästan 8 av de 20 förlängningsminuterna, utan att dra någon egentlig fördel av detta.

Bra insatser i hemmalaget framförallt av Trond Förde Eriksson och William Magnusson. Även Theis Husfeldt bör omnämnas för hans mål i viktiga lägen, men samtidigt kastade han bort några bollar till motståndarna, vilket kostade oss några baklängesmål.

Tyvärr saknades Mads Isbrand, som var sjuk, vilket gjorde att vi saknade något alternativ på nio meter, något som vi nog hade behövt, framförallt i förlängningen.

Vi gratulerar Olympic/Viking HK som nu alltså fått den chans vi ville ha, och som vi hade räknat med att få, nämligen att få chansen att mäta krafterna med ett hyfsat elitserielag.

Vi vill också tacka Er alla, publik, domare, funktionärer, samt inte minst alla våra sponsorer för den gångna säsongen som vi, trots missräkningen i den sista matchen, måste betrakta som klart godkänd.

Vi skall nu gå igång med nästa års lagbygge, och detta kommer vi att komma tillbaka om här på ifkmalmo.com.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: OLYMPIC/VIKING HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 25-27, 8-16
Scorefull: 34-38
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 798
Referee: Mattias Jansson, Göteborg, Christian Sandblom, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Johnni Pedersen, Trond Förde Eriksen
Home sent of: –
Homempv: Trond Förde Eriksen
Awaympv: Christoffer Persson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Johan Andersson
Hometeam Sub: Theis Husfeldt 10 (2)
Marius Vargalui 6 (3)
Trond Förde Eriksen 6
William Magnusson 6
Johnni Pedersen 3
Jonas Jensen 3
Awayteam Squad: Patrik Åswärd
Christoffer Hernius

Zoran Buzdika
Fredrik Borgström
Anders Kourtzman
Tobias Pettersson
Lars Eklöv
Jonas Busk
Peter Nordqvist
Christoffer Persson
Börje Fennhagen
Per-Erik Pettersson
Omar Asmi
Andreas Thynell
Awayteam Sub: Christoffer Persson 9
Omar Asmi 9
Andreas Thynell 5
Lars Eklöv 5
Börje Fennhagen 3
Per-Erik Pettersson 3
Peter Nordqvist 3
Anders Kourtzman