Ringdahl förstärker IFK Malmö

De långa och segdragna förhandlingarna mellan Ystads IF och division 2-klubben IFK Malmö i fallet Magnus Ringdahl är över. Den 22-årige målvakten kunde därför i går kväll skriva på ett treårskontrakt med "di gule".

Ett kontrakt som dock upphör att gälla efter den 30 juni om inte IFK Malmö kan få ihop till hela övergångssumman. Men det är mest en bisak och inget som huvudpersonen själv går och funderar över.

– Det är mest för att Ystads IF vill säkra sig om IFK Malmö i slutändan inte skulle få fram hela summan. Jag räknar med att spela här under hela året, berättar Magnus Ringdahl för ifkmalmo.com.

Då det inte blev klart mellan klubbarna förrän på onsdagen så har Magnus Ringdahl hittills inte spelat några träningsmatcher för IFK Malmö. Och först i går kunde han återuppta träningen efter ett fem veckor långt uppehåll.

– Jag har haft problem med en bristning i baksidan av det högra låret. Så första bollträningen efter skadan kom faktiskt att bli samma dag som övergången blev klar. Men nu skall allt vara bra, säger Ringdahl.

Med Magnus Ringdahl ökar konkurrensen rejält på målvaktssidan i IFK Malmö. Förutom Ringdahl har man sedan tidigare två duktiga målvakter i 20-årige Joakim Moberg och 19-årige Abdul Semwanga-Nyende.

– Vi får en dynamisk målvakt med mycket pondus och som är väldigt duktig i luftspelet. Han är också bra på att sätta igång bollen med sina precisa utkast, kommenterar IFK-tränaren Anders Grimberg.

Fakta/Magnus Ringdahl

Ålder: 22
Position: Målvakt
Familj: Sambo, mamma, pappa, lillasyster, storebror
Yrke/utbildning: Datorbyggare på JME Data
Längd: 191 cm
Vikt: 86 kg
Klubbar: Snogeholms IF (1990-1991), Blentarps BK (1991-1997), Sjöbo IF (1997-2003), Ystads IF (2004-2005), IFK Malmö (2006-)
Intressen: Fotboll, motorcyklar och film
Varför IFK Malmö? Det är en bra språngbräda mot högre nivåer för jag vill verkligen spela i allsvenskan eller Superettan. Dessutom är det en känd klubb i Malmö, som folk tycker och tänker mycket om. Sedan får man ju också en hel del publicitet i massmedia.