Sista resan över sundet för IFK Malmö

Det har blivit en och annan resa till Danmark för division 2-klubben IFK Malmö under försäsongen. Men efter lördagens match på Frederiksberg IP mot K.B. är det dock slut på resandet. "Gulingarnas" genrep mot Turebergs IF går nämligen på hemmaplan.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Karim El hage – Martin Abrahamsson, Robert Kjellin, Michal Aksamit, Fisnik Alaj – Zoran Jovanovic, Martin Lundgren. Avbytare: Azeem Razwan, Blerim Mullici, Haris Xhemajli, Migjen Shaqiri, Magnus Ringdahl (målvakt).

Aktuellt: Målvakten Magnus Ringdahl från Ystads IF blev på onsdagen klar för IFK Malmö. Och på lördagen blir det äntligen debut då han kommer att stå i den andra halvleken i träningsmatchen mot danska K.B.

Högerbacken Ali Jasim som saknades mot Naestved BK på grund av en ljumskskada är åter i spelbart skick. Martin Lundgren och Migjen Shaqiri som var lite krassliga förra veckan är också tillbaka.

På måndag kommer mittfältaren Alexander Nunez att göra sin första träning efter att ha varit borta ett par veckor av familjeskäl. Han återkommer till Malmö nu på söndag och ansluter till truppen dagen efter.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Detta är den tredje riktigt svåra matchen i rad. Första matchen mot Ängelholms FF klarade vi bra och sedan gjorde vi också en stabil match under svåra förhållanden mot Naestved BK.

Nu skall vi fullfölja de här fina insatserna och inte falla ur ramen. För vår del gäller det att fortsätta på den inslagna vägen då vi måste ha ett kvitto i de här två sista träningsmatcherna på att vi är i bra form.