Stark upphämtning av IFK Malmö

De första tjugo minuterna i andra halvlek var det inte mycket som talade för att division 2-klubben IFK Malmö skulle nå oavgjort i lördagens träningsmatch borta mot U21-landslagsmeriterade FC Köpenhamn 2/K.B.

Men "gulingarna" visade prov på hög moral, hämtade upp 2-4 till 4-4 under den sista kvarten och kunde med minsta lilla flyt också ha vunnit mot detta ytterst kvalificerade danska motstånd, som spelar i motsvarigheten till svenska division 1.

– Deras lagledning berättade att samtliga spelare hör till någon form av landslag, antingen på U19-, U20, eller U21-nivå. Och det märktes då det var ett mycket välskolat lag som vi mötte, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Efter en mållös första kvart så var det K.B. som tog ledningen genom Lasse Qvist. Ett något ologiskt mål med tanke på att de så långt hade varit IFK Malmö som stått för det mesta av grannlåten.

Men det skulle ganska snart skipas rättvisa. Mindre än halvminuten senare höll sig centrala mittfältaren Robert Kjellin framme och kunde trycka in kvitteringen med en välplacerad vänster bredsida.

Stora delar av den första halvleken var danskarna rejält tillbakapressade. Nio minuter före halvtidsvilan fick IFK Malmö också ytterligare utdelning sedan Martin Abrahamsson frispelat Zoran Jovanovic.

– Vi var medvetna om att vi var tvungna att jobba stenhårt mot detta danska lag som i stort sett bara bestod av helproffs. Och som vi gjorde det sedan, framförallt i den första halvleken, som var riktigt bra, menade Anders Grimberg.

Det här med att danskarna var ett oerhört talangfullt lag, blev "di gule" verkligen varse om de första tjugo minuterna efter pausvilan. Plötsligt hade K.B. vänt på tillställningen och ledde med 3-2 som sedermera blev 4-2.

Samtidigt skall man komma ihåg att det kunde ha varit värre. Redan sex minuter in i halvleken hade danskarnas tilldömts en straff. Men debuterande IFK-målvakten Magnus Ringdahl var på hugget och räddade.

– Under denna period ställde de om oerhört snabbt, vilket gav oss stora problem. Vi fick aldrig fatt i dem och då de dessutom hade flyt i avslutningarna så kunde de göra tre mål på oss inom loppet av en kvart.

Dock hade IFK Malmö bestämt sig för att man verkligen ville ha med sig minst oavgjort från matchen. Blerim Mullici och Migjen Shaqiri byttes båda in i den 65:e minuten och fick verkligen fart på djupledsspelet.

Med kvarten kvar kunde Martin Abrahamsson nicka in bollen efter ett inlägg av Blerim Mullici. Och samma Mullici var det också som fixade kvitteringen efter att ha rundat målvakten i den 85:e minuten.

– Det är en enorm moral att komma tillbaka som vi gjorde sista 20-25 minuterna och ändå fixa oavgjort till slut. Vilka vinnarskallar som vi har i det här laget, utbrast Anders Grimberg och assisterande tränaren Mikael Svensson.

Som helhet kunde också Anders Grimberg se positivt på matchen.
– Det var ännu en nyttig match för oss, perfekt att få det så tätt in på seriestart. Och bortsett från de fyra insläppta målen så gjorde vi verkligen en kanonmatch mot detta mycket duktiga danska lag.

Nyförvärvet från Ystads IF, målvakten Magnus Ringdahl, hoppade in efter pausen och fick därmed göra sin debut i IFK Malmö. Han släppte in tre mål, men dessa var han i stort sett chanslös på och kom ifrån matchen med ett klart godkänt betyg.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: FC KÖPENHAMN 2/K.B.
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 4-4
Arena: Frederiksberg IP
Crowd: 20
Referee: Ken Hansen, Köpenhamn, Frank Kenlund, Köpenhamn, David Andersen, Köpenhamn
Goal: 1-0 (16) Lasse Qvist, 1-1 (16) Robert Kjellin, 1-2 (36) Zoran Jovanovic, 2-2 (53) Jeppe Brendrup, 3-2 (59) Mads Torry, 4-2 (68) Martin Bernburg, 4-3 (75) Martin Abrahamsson, 4-4 (85) Blerim Mullici
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Robert Kjellin
Michal Aksamit
Fisnik Alaj

Zoran Jovanovic
Martin Lundgren
Awayteam Sub: Magnus Ringdahl (målvakt, Joakim Moberg 46)
Blerim Mullici (Fisnik Alaj 65)
Migjen Shaqiri (Zoran Jovanovic 65)
Azeem Razwan (Ali Jasim 73)
Haris Xhemajli (Martin Lundgren 84)