Uppskjuten premiär för IFK Malmö

Sedan några veckor tillbaka har det stått klart att det inte skulle bli någon division 2-premiär mellan Påarps GIF och IFK Malmö på Medevi IP, annandag påsk den 17 april. Den långa vintern har gjort att planen inte hinner bli spelklar i tid.

Båda klubbarna var då överens om att istället skifta hemmamatch. En ganska logisk lösning på problemet, men Svenska Fotbollförbundet har nu sagt blankt nej till de planerna med hänvisningen "att det inte skulle vara rättvist".

– De ansåg inte att det skulle vara rätt mot de andra lagen om vi fick inleda med två hemmamatcher. Men de var i varje fall konsekventa, Gantofta och Höllviken fick inte heller byta, berättar Peter Anderberg, konsulent i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Helgens tilltänkta genrep för "gulingarna" mot division 3-klubben Turebergs IF blir heller inte av. Man har under veckan sökt efter en gräsplan, men antingen har de tilltänkta planerna varit i ospelbart skick eller uppbokade.

– Men det gör inte så mycket i och med att vi också har fått premiären uppskjuten. Vi har en del småskavanker och spelare som känner sig lite slita, så det känns helt okej att vila den här helgen, säger tränaren Anders Grimberg.

Att spela "genrepet" på konstgräs var heller aldrig något alternativ.
– Nej, nu har vi tränat på gräs hela den här veckan och jag tänker inte hålla på att skifta underlag bara för att vi skall få spela match. Bättre då att ta ännu en träning på Limhamnsfältet.

Nu gäller det att istället försöka hitta en träningsmatch till den 17 april.
– Det blir svårt med tanke på att de flesta inleder seriespelet då. Men vi måste ha en match, så enkelt är det bara, annars får vi ju tre veckor mellan vår sista träningsmatch och seriepremiären.

Första seriematchen för IFK Malmö blir istället den 22 april hemma mot Gantofta IF. Preliminärt kommer den uppskjutna matchen mot Påarps GIF att spelas onsdagen den 10 maj klockan 19:00.