Efter en målmässigt jämn första halvlek så kunde IFK Malmös P95-96 till slut vinna ganska komfortabelt i lördagens träningsmatch mot Vellinge IF. Matchen slutade 7-2 sedan "gulingarna" gjort sex mål i den andra halvleken.

Cesar Montoya, tränare för IFK Malmös P95-96:

Idag visade vi för första gången att det verkligen går att spela med en tanke bakom passningen, inte bara springa och jaga bollen hur som helst. Mot Vellinge behövdes det inte mer än ett eller två tillslag, därefter gick bollen vidare till nästa spelare.

Det är också viktigt att spelarna får ta egna initiativ för det är då som spelförståelsen blir bättre och det skapas harmoni i laget. För att bli en bra fotbollsspelare så måste man ju själv förstå vad det hela går ut på.

Meningen med att inte hela tiden ge order är att spelaren inte känner sig pressad och inser själv att han är viktig och kan ge ordentliga passningar. Blir det fel så spelar det inte någon större roll, utan det är bara att kämpa vidare så går det bättre nästa gång.

IFK Malmö – Vellinge IF 7-2 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 10
Mål: Emre Rahman 4, Adil Hakimi, Ali Chahrour, Bassam Ahmad (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ (3-1-2)

Haris Hakimi

Alexandar Trifkovic
Dardan Behrami
Bassam Ahmad

Anton Ramazanzade

Adil Hakimi
Emre Rahman

Avbytare

Ali Chahrour
Blerim Butuqi
Emir Rahman
Ibrahim Karaghouli