De 404 åskådarna på Malmö IP fick se mängder av mål i division 2-premiären mellan topptippade IFK Malmö och nykomlingen Påarps GIF. Och till de allra flestas glädje var det "gulingarna" som stod för sex av målen och kunde vinna matchen med 6-2.

– Härligt att göra sex mål i en seriematch och dessutom göra det i en premiär, utbrast Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com. Men jag hade varit minst lika nöjd med två om vi bara hade hållit nollan.

Det där med att hålla nollan var de många målen till trots det stora samtalsämnet efter matchen. Man hade så gärna inte släppt till något bakåt, särskilt med tanke på hur det sett ut under stora delar av försäsongen.

Anders Grimberg och hjälptränaren, Mikael Svensson, påpekade gång på gång hur viktigt det verkligen är att vara på tårna under matchens samtliga 90 minuter. Hur lätt det annars är att få ett baklängesmål.

– Vi hade faktiskt ett jättebra försvar under stora delar av matchen. Men det kändes ändå inte riktigt stabilt då de fick göra två oerhört billiga mål på oss. Det var både onödigt och nonchalant, menade IFK-lagledningen.

Nu var dock segern hur säker som helst för IFK Malmö. Påarps första mål genom Niklas Hermansson lät nämligen vänta på sig till den 77:e minuten. Och då ledde hemmalaget redan med 4-0.

Nykomlingens båda fullträffar (den andra i den 90:e minuten) var således bara så kallade tröstmål. Men det understryker också det faktum att IFK-spelarna borde ha varit mer på alerten.

– Det hade varit som grädde på moset om vi hade kunnat hålla nollan. Synd att tendensen från träningsmatcherna att vi släpper in lite billiga mål, fortfarande finns kvar, sade Anders Grimberg.

Men så dåligt var då egentligen inte försvaret i IFK Malmö. Jörgen Svensson var som vanligt en klippa på innerbacken och riktigt duktig var också vänsterbacken Karim El hage. Inte heller Ali Jasim och Philip Brandgård gjorde bort sig.

En mer positiv detalj från försäsongen var att "di gule" gjorde hela 27 mål på åtta matcher. Och inte var det någon större skillnad i måndagens premiär där hemmalaget stod för hela sex mål framåt.

 • 1-0 (9) En bra slagen frispark av Zoran Jovanovic letade sig fram till Robert Kjellin som helt omarkerad kunde nicka in säsongens första gula mål.
 • 2-0 (21) Nyförvärvet Alexander Nunez fick presentera sig för hemmapubliken med en riktig kanon från 20 meter. På nytt var det Zoran Jovanovic som stod för förarbetet.
 • 3-0 (56) Dagens och kanske så småningom också årets mål på Malmö IP! En praktträff från 40 meter av Alexander Nunez där bollen gick i en båge över hela Påarp-försvaret och letade sig in bakom målvakten Roger Wilhelmsson.
 • 4-0 (70) Martin Abrahamsson kunde enkelt placera bollen vid sidan om målvakten efter frispelning av Robert Kjellin.
 • 5-1 (85) Efter ett inlägg av Blerim Mullici så kunde Martin Lundgren snyggt bredsida in bollen i öppet mål.
 • 6-2 (90+2) Det tredje målet för kvällen signerat Alexander Nunez! Med ett skott strax utanför straffområdet såg han till att fastställa slutresultatet till 6-2.

  Med tre mål i sin första tävlingsmatch i den gula tröjan var det ganska självklart att utse Alexander Nunez till matchens lirare i hemmalaget. Hos Påarp föll valet på högeryttermittfältaren Niklas Hermansson.

  En annan som var mycket bra i IFK Malmö var släpande forwarden Zoran Jovanovic. Det var egentligen bara en tidsfråga innan även han skulle göra mål. Men den här dagen fick han nöja sig med två assists.

  – Han är mycket delaktig i spelet och visar upp en fantastisk kreativitet. Dessutom har han en splitvision som få. Synd bara att han gick mållös från planen, berömde IFK-tränaren Anders Grimberg.

  Redan på lördag väntar en ny hemmamatch mot en annan nykomling, Gantofta IF.
  – Visst ser det bra ut på många håll, men vi har fortfarande mycket att jobba med. Jag vet att vi kan ännu bättre än vad vi visade i den här matchen, avrundade Grimberg.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: IFK MALMÖ
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: PÅARPS GIF
  Awayteam form: 4-5-1
  Scorehalf: 2-0
  Scorefull: 6-2
  Arena: Malmö IP
  Crowd: 404
  Referee: Peter Hallengren, Halmstad, Lars Emanuelsson, Halmstad, Jonas Andersson, Halmstad
  Goal: 1-0 (9) Robert Kjellin, 2-0 (21) Alexander Nunez, 3-0 (56) Alexander Nunez, 4-0 (70) Martin Abrahamsson, 4-1 (77) Niklas Hermansson, 5-1 (85) Martin Lundgren, 5-2 (90) Niclas Holmström, 6-2 (90+2) Alexander Nunez
  Homewarning: Ali Jasim, Zoran Jovanovic
  Home sent of: –
  Homempv: Alexander Nunez
  Awaympv: Niklas Hermansson
  Hometeam Squad: Joakim Moberg

  Ali Jasim
  Philip Brandgård
  Jörgen Svensson
  Karim El hage

  Martin Abrahamsson
  Michal Aksamit
  Robert Kjellin
  Alexander Nunez

  Zoran Jovanovic
  Fisnik Alaj
  Hometeam Sub: Martin Lundgren (Fisnik Alaj 68)
  Blerim Mullici (Martin Abrahamsson 80)
  Migjen Shaqiri (Zoran Jovanovic 80)
  Lirim Sali
  Magnus Ringdahl (målvakt)
  Awayteam Squad: Roger Wilhelmsson

  Fredrik Persson
  Johan Svensson
  Peter Sjölin
  Igor Antolovic

  Niklas Hermansson
  Mathias Nilsson
  Stefan Ramsten
  Ilias Nikolaidis
  Björn Larsson

  Nicklas Dahlgren
  Awayteam Sub: Daniel Waldh (Stefan Ramsten 60)
  Niclas Holmström (Nicklas Dahlgren 83)
  Almir Selimovic
  Fredrik Heine
  Christian Helmvik (målvakt)