Avspark: IFK Malmö – Gantofta IF

På lördag den 22 april klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Gantofta IF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Alexander Nunez.

Gantofta IF: Otto Martler, Martin Åkerberg – Markus Wigström, David Johnsson, Oskar Magnusson, Otto Gudmundsson, Fredrik Karoliussen, Mattias Sonesson, Pelle Mattsson, Reda Chahrour, Erik Thorén, Fredrik Wittfjord, Kalle Söderström, Jörgen Ericsson, Björn Hyllén, Peter Stålhammar.

AKTUELLT

IFK Malmö: Anfallaren Martin Lundgren har insjuknat under veckan och kan inte vara med mot Gantofta. Men i gengäld är innermittfältaren Haris Xhemajli åter kurant efter sin fotskada och tar Lundgrens plats i truppen.

Gantofta IF: Fredrik Andersson, anfallaren, har problem med en lårskada och missar lördagens match. Annars är det mest småskavanker som stör i Gantofta inför drabbningen med "di gule".

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det är ytterligare en nykomling som vi möter och eftersom vi vann första matchen så måste vi vara extra vaksamma. Om det infaller sig en falsk säkerhet så blir det nämligen genast så mycket svårare.

Jobbar vi inte minst lika hårt som i förra matchen så kommer det att bli en tuff tillställning för oss. Vi har full respekt för Gantofta IF som liksom Påarps GIF kommer att ha en mycket hög inspirationsnivå när de går in i den här matchen.

Karl-Johan Olsson, huvudtränare i Gantofta IF: Vi ser såklart fram emot premiären och tycker det skall bli skönt att äntligen komma igång. Men helt klart att det kommer att bli en tuff uppgift, IFK Malmö gjorde en riktigt bra match mot Påarp.

Istället för att ha seriepremiär förra helgen mot Höllvikens GIF, så spelade vi en match i Svenska Cupen mot Kristianstads FF. En match som vi ledde både länge och väl, men som KFF lyckades vända i slutminuterna.