Kjellin poängräddare i IFK Malmö

Den rubriken var väl knappast att vänta efter lördagens match i division 2 Södra Götaland mellan IFK Malmö och Gantofta IF. Men "di gule" hade oerhört svårt att få in bollen och fick nöja sig med 1-1.

Efter utskåpningen av Påarps GIF i premiären med 6-2 så trodde nog de flesta att det skulle bli ytterligare en klar seger när "gulingarna" på nytt tog emot en nykomling på Malmö IP. Men Gantofta ville annorlunda.

– De var mer stabila i backlinjen än vad Påarp var och hade också en betydligt bättre organisation sett över hela planen. Sedan hade de en riktigt duktig målvakt i Otto Martler, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Sedan var IFK Malmö om sanningen ska fram heller inte riktigt lika bra som i premiären mot Påarp. Visst skapade man gott om målchanser, men tempot var lägre än sist och man gjorde det också lite svårare för sig.

Med halva matchen spelad hade inte "di gule" åstadkommit mer än två riktigt heta chanser. Sedan att man skapade det fyrdubbla i den andra halvleken och framförallt under den första halvtimmen ursäktade delvis de första 45 minuterna.

– Vi hade chanser så det räckte och blev över för att vinna den här matchen. Någon hade räknat ut att vi sammanlagt hade 22 avslut och 18-3 i hörnor under matchen, vilket egentligen säger det mesta, menade Anders Grimberg.

En snabb summering av undertecknads anteckningar gav rätt åt hörnorna. Vartenda avslut hade inte noterats, så att den siffran var hundra procent korrekt kan inte garanteras, men det var nog något bort åt det hållet.

Under loppet av fyra minuter, med halvtimmen spelad i andra halvlek, så hade IFK Malmö tre avslut (en nick och två skott), som utmärkte Gantofta-målvakten Otto Martler tvingades tippa över ribban.

– Så om vi bara hade fått första målet i matchen, som är så viktigt att få, så hade vi nog kunnat göra fyra-fem mål. Men vi hade inte riktigt marginalerna på vår sida framåt i den här matchen.

Nu kom istället Gantoftas ledningsmål högst olägligt i den 69:e minuten. En snabb omställning där tidigare Högaborgaren Reda Chahrour, i duell med Karim El hage, kunde få på ett skott som smet in, otagbart för IFK-målvakten Joakim Moberg.

Ett mål som IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg inte tyckte borde ha godkänts.
– Inte om domaren skall vara helt konsekvent. Spelaren i Gantofta satte nämligen till fult med sulan, men blev inte avblåst. När en liknande händelse med Robert Kjellin inträffade i slutminuterna så blev vi nämligen avblåsta.

Baklängesmålet kom hur som helst som rena kallduschen för IFK Malmö. Men en stark forcering gav utdelning då matchens bäste IFK:are, Robert Kjellin, i den 82:e minuten kunde trycka in bollen från nära håll efter ett inspel av Zoran Jovanovic.

Men trots 1-1 så kände "Grimman" mer lättnad än glädje över att det inte blev förlust.
– En poäng är alltid bättre än ingen, men det här var ändå två tappade poäng. Trist att vi inte kunde göra fler mål när vi annars presterade en sådan fin fotboll.

På det centrala mittfältet höll Robert Kjellin och Michal Aksamit ihop styrkorna på ett utmärkt sätt. Sedan i backlinjen var Jörgen Svensson den genomgående bäste under hela matchen.

– Robert Kjellin är en bra balansspelare tillsammans med Michal Aksamit. Och där bak är Jörgen Svensson stark och duktig på att sätta igång bollarna, berömde IFK-tränaren Anders Grimberg.

Sist påpekade han också straffen som han tyckte att man blev bestulna på.
– Ali Jasim var ju helt fri på kanten i början av den andra halvleken, men en Gantofta-spelare sparkade honom på benet och så rann den chansen ut i sanden.

Från läktarhåll gick det inte riktigt att bedöma om det verkligen var så. Men i vilket fall som helst så skulle IFK Malmö ändå ha vunnit. De andra chanserna borde nämligen ha räckt gott och väl till även ett segermål.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: GANTOFTA IF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 226
Referee: Niklas Olsson, Ystad, Magnus Rasmusson, Sjöbo, Martin Hemström, Vellinge
Goal: 0-1 (69) Reda Chahrour, 1-1 (82) Robert Kjellin
Homewarning: Alexander Nunez, Martin Abrahamsson, Michal Aksamit
Home sent of: –
Homempv: Robert Kjellin
Awaympv: Otto Martler
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Alexander Nunez

Zoran Jovanovic
Fisnik Alaj
Hometeam Sub: Migjen Shaqiri (Fisnik Alaj 73)
Blerim Mullici (Karim El hage 75)
Haris Xhemajli
Lirim Sali
Magnus Ringdahl (målvakt)
Awayteam Squad: Otto Martler

Markus Wigström
David Johnsson
Fredrik Karoliussen
Mattias Sonesson

Reda Chahrour
Fredrik Wittfjord
Erik Thorén
Kalle Söderström

Björn Hyllén
Peter Stålhammar
Awayteam Sub: Pelle Mattsson (Peter Stålhammar 67)
Jörgen Ericsson (Kalle Söderström 78)
Otto Gudmundsson (Fredrik Karoliussen 84)
Oskar Magnusson
Martin Åkerberg (målvakt)