Nilsson: Vissa kommer att få dubblera!

Undertecknad vill passa på att ta tillfället i akt och hälsa alla Gula damers sponsorer, supportrar och övrig publik välkomna till söndagens hemmapremiär mot Hörby med start klockan 12:00 på Malmö Stadion plan 2.

Först tänkte jag delge er lite tankar om vårt samarbete med Håkanstorps BK. Sedan januari har nämligen IFK:s och Håkanstorps spelare tränat tillsammans under ledning av Mats Malm och mig som tränare.

Mats har lång erfarenhet av att träna tjejer och jag tycker att vi ser lika på fotboll och känner att vårt samarbete fungerar jättebra.

Styrelsernas målsättningar är också tydliga, Håkanstorp ska klara sig kvar i division 2 och IFK ska vinna division 4.

Detta är en ekvation som blir svår att klara av, eftersom vi har en liten spelartrupp att jobba med. Vi är båda medvetna om att hur vi än gör kommer alltid någon att ha synpunkter om vad som är bästa laget och så vidare.

Men eftersom vi har lång erfarenhet av fotboll så är jag övertygad om att vi kommer att lösa detta på bästa sätt och vi löser laguttagningarna på ett sätt så att det gagnar båda klubbarna.

Ett samarbete av denna typ är aldrig lätt och visst har det gnisslats och vi har kanske alla underskattat vissa svårigheter.

Men jag är säker på att nu när seriematcherna kommit i gång och alla inblandade inser att vi är en spelartrupp och att alla spelare verkligen behövs för att de utsatta målen ska förverkligas.

I maj månad går vi in med ett tufft spelprogram och då kommer vissa spelare att få dubblera i båda föreningarna.

Då kommer det också att visa sig om det jobb som Mats och jag lägger ner kommer att ge resultat, eftersom samträningen har gett tuffare konkurrens och de flesta kommer bättre förberedda till säsongen. Om varje enskild spelare är bättre tränad, blir också laget bättre.

När det kommer till spelsystem så pratas det mycket om olika sifferkombinationer. Som alltid kan man välja att se det negativa med våra idéer eller kan man se fördelarna med det sätt som vi jobbar på.

Det finns inga enkla lösningar eller genvägar till framgångar, utan det handlar om hårt arbete. Att lyckas kräver självförtroende, mod och kreativitet. Samtidigt får man aldrig glömma att det faktiskt finns elva motståndare som inget hellre vill än att vinna över oss.

Vi ses på söndag!
Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö