Inför DBK Vången – IFK Malmö

Det blev en klar seger senast för division 4-klubben IFK Malmö som besegrade Hörby FF med hela 5-0. Men klockan 13:00 på söndag väntar ett betydligt tuffare motstånd, nämligen DBK Vången på bortaplan.

Startelvan (4-4-2): Annica Påhlsson – Veronica Hansson, Annica Flisbäck, Emma Dahlstrand, Matilda Johansson – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Emelie Jansson, Malin Kjell – Ida Rahn Johansen, Emelie Andersson. Avbytare: Caroline Hjalmarsson, Marie Persson, Sandra Möller.

Aktuellt: Carolina Videla, Hanna Nilsson och Karolina Nilsson är med i farmarklubben Håkanstorps BK:s lag, som spelar match samtidigt som IFK Malmö på söndag.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi har en tuff vecka framför oss med tre matcher på sex dagar, vilket kommer att ställa stora krav på vår tunna spelartrupp. Men träningarna har sett bra ut och inställningen är på topp.

Vången spelar alltid en teknisk och bra fotboll så vi har stor respekt för dem. Men som jag alltid säger. Vi kan bara påverka vår egen inställning och ge allt under 90 minuter, sedan har vi elva motståndare som självklart vill sätta stopp för oss.

För att vinna en fotbollsmatch krävs det hårt arbete och en stor portion tur. Den senaste faktorn är tyvärr ofta bortglömd, men har större betydelse för matchernas utgång än vad många tänker på.