Seriefinal nästa för IFK Malmö

Den största faran på förhand för topptippade IFK Malmö i matchen mot Karlskrona AIF var risken för underskattning. Men man hade lärt sig läxan från Gantofta-matchen och kunde ta en stabil 2-0-seger hemma på Malmö IP.

Efter fyra omgångar är "gulingarna" alltjämnt obesegrade i Södertvåan och nästa vecka väntar toppmatch på Rosengårds Södra IP mot tabellettan Malmö Anadolu BI, eller om man så vill seriefinal, då IFK Malmö faktiskt är tvåa.

– Det är såklart glädjande att det har gått så bra. Men det är viktigt att vi inte slår oss till ro på något sätt. Vi kan vara glada idag (läs lördag), men redan imorgon måste fokus ligga på nästa match, sade hjälptränaren Mikael Svensson, till ifkmalmo.com.

Han menade att det som ser så bra ut för tillfället lika plötsligt kan bli rena natta.
– Skall vi nå framgång är det bara hårt arbete som gäller, varje träning och match är extremt viktig. Sedan får man inte glömma att det inte finns några lätta matcher.

Matchen mot Karlskrona AIF tog IFK Malmö definitivt inte lätt på. Blekingarna var ettriga, men ett helskärpt hemmaförsvar och en felfri Magnus Ringdahl i IFK-målet gick inte att rubba.

Till viss del var det också Ringdahl som IFK Malmö kan tacka för 1-0-målet i den 17:e minuten.

Det var nämligen hans långa utspark som hittade raka vägen fram till Zoran Jovanovic, som påpassligt utnyttjade ett passivt KAIF-försvar och enkelt kunde sätta dit den bakom den annars duktige målvakten Rickard Fransson.

Snacket efter matchen handlade om vem som skulle ha assisten. IFK-anfallaren Martin Lundgren nickade nämligen ihop med en Karlskrona-spelare innan Zoran Jovanovic fick bollen. Från läktaren var det svårt att se om Lundgren rörde bollen.

– Det gjorde jag faktiskt inte, erkände Martin Lundgren, som den här gången fick gå mållös av planen. Men någon hjälp måste Zoran ha haft av det hela då det var jag som såg till att han fick härja fritt.

Tvåan kom dryga kvarten in på den andra halvleken. Efter att KAIF-målvakten Rickard Fransson först räddat Zoran Jovanovics nick med en enastående parad på mållinjen så höll sig lagkaptenen Martin Abrahamsson framme och nickade in returen.

Trots mängder av målchanser stannade segern vid 2-0 för IFK Malmö.
– Det var synd att vi inte kunde punktera den här matchen tidigare och vunnit med lite klarare siffror. Vi var nämligen klart bättre än Karlskrona och var faktiskt ganska överlägsna sett till 90 minuter, menade Mikael Svensson.

Anders Grimberg var heller inte helt nöjd.
– Vi skulle ha förvaltat möjligheterna på ett bättre sätt och inte låtit dem rinna ut i sanden som vi gjorde vid ett flertal tillfällen. Det var stundtals lite för mycket slarv från vår sida för att vi skall kunna vara helt belåtna.

Men det var ändå mycket som var positivt i IFK Malmö. Magnus Ringdahl fick som sagt en rolig hemmadebut då han förutom att få hålla nollan även stod för förarbetet till Zoran Jovanovics 1-0-mål.

Matchens lirare i IFK Malmö var Zoran Jovanovic och då inte bara för målet. Efter att inte ha varit på topp i matcherna mot Gantofta IF och Lunds BK så var han nu riktigt kreativ och jobbade verkligen för laget.

Mikael Svensson ville dock hylla kollektivet.
– Det var många som verkligen var duktiga i den här matchen. Egentligen skall man inte ta ut någon enskild när det var en sådan helgjuten laginsats.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KARLSKRONA AIF
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 198
Referee: Henrik Hall, Falkenberg, Daniel Johansson, Göteborg, Magnus Vallerius, Falkenberg
Goal: 1-0 (17) Zoran Jovanovic, 2-0 (61) Martin Abrahamsson
Homewarning: Alexander Nunez, Daniel Jovanovic
Home sent of: –
Homempv: Zoran Jovanovic
Awaympv: Rickard Fransson
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Alexander Nunez

Zoran Jovanovic
Martin Lundgren
Hometeam Sub: Fisnik Alaj (Martin Lundgren 71)
Blerim Mullici (Michal Aksamit 78)
Daniel Jovanovic (Martin Abrahamsson 84)
Migjen Shaqiri
Joakim Moberg (målvakt)
Awayteam Squad: Rickard Fransson

Johan Sandgren
Martin Sevestedt
Calle Andrén
Jonas Andersson

Sadat Maxhuni
Per Söderbom
Linus Persson

Martin Olsen
Marcus Olofsson
Daniel Åslund
Awayteam Sub: Labinot Kelmendi (Martin Olsen 56)
Jesper Persson (Linus Persson 75)
Anton Hallengren (Daniel Åslund 83)
Daniel Landqvist
Jonas Bohnsack