Avspark: Helsingborgs Södra BIS – IFK Malmö

På lördag den 27 maj klockan 15:00 är det avspark mellan Helsingborgs Södra BIS och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Helsingborgs Södra BIS: Lämnar inte ut någon trupp före matcherna.

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Martin Lundgren, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Alexander Nunez.

AKTUELLT

Helsingborgs Södra BIS:

IFK Malmö: Högerbacken Ali Jasim var avstängd i senaste seriematchen mot Asmundtorps IF. Och något spel blir det heller inte mot Helsingborgs Södra då han fick avbryta torsdagens träning på grund av ljumskbesvär.

Dessutom är duktige innermittfältaren Michal Aksamit avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Asmundtorp. Tillbaka efter att ha varit lårskadad är däremot en annan mittfältare, Alexander Nunez.

TRÄNARNA TYCKER

Per-Ola Ljung, huvudtränare i Helsingborgs Södra BIS: Jag tycker att vi faktiskt ligger där vi förtjänar. Hittills har det nämligen gått ungefär som vi har kalkylerat med, vi har gjort en del bra matcher, men också missat i några.

Men det ska bara bli roligt att möta IFK Malmö på lördag. Det är en av seriefavoriterna som vi möter och de har inlett bra, dessutom är det en anrik klubb, så vi får vara beredda på en tuff match från första till sista minuten.

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: När vi var däruppe förra året så spelade vi 1-1 med mersmak och den känslan tar vi nu med oss när vi åker upp för att ta oss an ett Helsingborgs Södra, som liksom oss själva, ännu inte har förlorat.

Eftersom det är ett av topplagen som vi möter på bortaplan, så ger det oss en extra inspirationskänsla och jag är övertygad om att vi på nytt kommer att göra bra ifrån oss. Så det är en match som jag ser fram emot med välbehag.