U-laget kryssade mot GIF Nike

IFK Malmös U-lag tappade poäng för andra matchen i rad i reservlagsserien division 1 Södra Skåne då det bara blev oavgjort, 2-2, mot GIF Nike. Detta trots gul 2-0-ledning i halvtid efter mål av Jeton Krasniqi och Migjen Shaqiri.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att vi genomförde en taktisk korrekt första halvlek, där vi klart och tydligt hade huvudrollen ute på planen, både försvars- och anfallsmässigt. Vi försökte vända spelet så ofta det bara gick och lyckades därmed få deras försvar att öppna upp sig.

Vår första halvlek var nog vår bästa på bra mycket länge. Vi presterade en riktigt bra fotboll och när vi väl gör det så är vi också det klart bästa laget i den här serien, inget snack om den saken.

Medan vi gjorde en helt korrekt kollektiv insats i första halvlek, så var det en hel del saker som inte fungerade efter pausvilan, vilket ledde till att vi lite onödigt bjöd in motståndarna i matchen och tappade till 2-2.

Men utöver det, så är jag som sagt, väldigt nöjd med första halvlek och särskilt George Safis insats på vänsterbacken. Han ersatte avstängde Lirim Sali och gjorde det på ett alldeles utmärkt sätt.

På torsdag är det årets första match i Malmömästerskapet då vi möter Bunkeflo FF från femman. Redan nu kan jag berätta att vi kommer att göra en viktig taktisk förändring, vi kommer nämligen att spela med tre backar, fyra mittfältare och tre forwards.

IFK Malmö – GIF Nike 2-2 (2-0)

Arena: Malmö IP
Domare: Faruk Halilovic, Malmö, John Gunnarsson, Malmö, Nabil Fakhro, Malmö
Mål: 1-0 (18) Jeton Krasniqi, 2-0 (37) Migjen Shaqiri
Varningar: Hajriz Maloki, Joakim Moberg (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Joakim Moberg

Henry Safi
Hajriz Maloki
Guner Alievski
George Safi

Azeem Razwan
Haris Xhemajli
Rogelio Diaz
Jeton Krasniqi

Migjen Shaqiri
Nana Piesie

Avbytare

Ahmedin Sudic (George Safi 62)
Alaa Baker (Rogelio Diaz 75)
Dzevad Nezirevic (Nana Piesie 86)
Nezir Mehmeti (målvakt)