Avspark: IFK Malmö – Kirseberg IF

På lördag den 3 juni klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Kirseberg IF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez.

Kirseberg IF: David Engler-Ludviksson – Viktor Borggren, Ivan Milosevic, Valon Muslijaj, Jesper Löfgren – Stefan Bjerkegren, Rasmus Nilsson, Joakim Rannamaa, Mickey Oliwer – Niclas Öberg, Andy Borg. Avbytare: Andrei Moticeac, Johan Nilsson, Magnus Wall, Miklos Kriz, Srdjan Remetic, Jesper Norberg (målvakt). En avbytare kommer att plockas bort.

AKTUELLT

IFK Malmö: Högerbacken Ali Jasim är tillbaka i truppen efter att först ha varit avstängd mot Asmundtorps IF och sedan ljumskskadad mot Helsingborgs Södra BIS. Åter efter att ha varit avstängd senast är innermittfältaren Michal Aksamit.

Saknas gör anfallaren Martin Lundgren, som är borta av privata skäl, samt backen Lirim Sali, som är ljumskskadad.

Kirseberg IF: Man besväras av två tunga jobbposter inför derbyt mot IFK Malmö. Mittfältaren Joakim Vereus är avstängd, medan anfallaren Salif Jönsson är med jobbet i USA och återkommer först nästa vecka.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det har varit riktigt bra fart på träningarna under veckan och killarna är också oerhört inspirerade över att få spela ett Malmöderby på hemmaplan.

Ett derby är alltid ett derby, så vi får räkna med att det är ett heltaggat Kirseberg IF som kommer till Malmö IP. Men nu är det vi som har hemmamatch och förhoppningsvis kan vi utöka vår svit till en åttonde raka match utan förlust.

Magnus Nilsson, huvudtränare i Kirseberg IF: Det här året ser jag egentligen bara som ett år för att etablera oss i serien, faktum är att det är först nästa säsong som vi ska sikta på att blanda oss i toppstriden på allvar.

För vår del har IFK Malmö alltid varit lite av storebror. De har dessutom lite mer rutin än vad vi har, men annars är lagen faktiskt ganska lika, då båda satsar på unga talanger tillspetsat med några mer meriterade spelare.