Okej match av Daniel Jovanovic

IFK Malmös Daniel Jovanovic fick för första gången chansen från start när P88-landslaget på fredagen mötte hemmanationen Portugal i fyrnationsturneringen i Lissabon. En match som liksom den första mot USA, slutade oavgjord, 2-2.

Lika bra som i torsdagens 15 minuter långa inhopp gick det dock inte för "Bato" som byttes ut i den 70:e minuten. Han spelade bra ute på planen, men hade stundtals lite problem med det höga tempot och var heller inte direkt inblandad i någon målchans.

– Det gick väl sisådär mot de storvuxna portugiserna, men det var ändå helt okej för att vara första matchen från start, tyckte förbundskaptenen, Ulf Svensson. Normalt brukar det ta två-tre matcher för att komma riktigt in i tempot.

Sverige gjorde till skillnad från premiären mot USA en riktigt bra match spelmässigt. Man hamnade dock i underläge med 0-2, men kom upp till 2-2 efter mål av Jetullah Bahtiri och Denni Avdic. Det sista målet föll först i den 90:e minuten.

– Om man tänker på att vi också missade två straffar så var det ett mycket bra resultat. Och även spelmässigt var det klart mycket bättre om man jämför med USA-matchen, sade Ulf Svensson.

Turneringen avslutas för Sveriges del med match mot Norge på söndag. Avspark sker redan klockan 09:30 (10:30 svensk tid) och matchen spelas liksom de två tidigare på 1 maj-stadion i Lissabon.

Portugal – Sverige 2-2 (1-0)

Arena: 1 maj-stadion i Lissabon
Mål: 1-0 (20) Lino Goncalves, 2-0 (51) Petro Ribeiro, 2-1 (73) Jetullah Bahtiri, 2-2 (90) Denni Avdic
Varningar: Emir Bajrami (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Fredrik Enberg

Linus Hellman
Marcus Nilsson
David Blomkvist
Jonathan Hellström

Johan Bertilsson
Christoffer Karlsson
Alexander Zaim
Martin Olsson

Tobias Holmqvist
Daniel Jovanovic

Avbytare

Emir Bajrami (Johan Bertilsson 46)
Fredrik Holster (Martin Olsson 46)
Jetullah Bahtiri (Alexander Zaim 60)
Denni Avdic (Daniel Jovanovic 70)
Rasmus Elm (David Blomkvist 73)
Michael Almebäck
Zlatan Azinovic (målvakt)