90 minuter för Daniel Jovanovic

IFK Malmös Daniel "Bato" Jovanovic fick spela 90 minuter på mittfältet i P88-landslagets sista match i fyrnationsturneringen nere i Portugal. Matchen som gick mot Norge slutade 0-0, vilket innebar en slutlig andraplats för Sverige.

De två första matcherna spelade "Bato" på topp. Men i avslutningsmatchen mot Norge så fick han starta till höger på mittfältet för att sedan skifta till vänster kant då Johan Bertilsson byttes in i halvtid.

– Vi vill prova spelarna på olika positioner i sådana här landskamper för att se var de passar bäst. Och i IFK Malmö har han ju spelat både i anfallet och på mittfältet, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Det var hett under turneringen och framförallt matchen mot Norge som hade avspark redan klockan 09:30 lokal tid. Runt 25-30 grader bara i skuggan och 35-40 grader i solen, så det gällde att disponera laget på rätt sätt.

Och Sverige gjorde ännu en riktigt bra match utan att nå upp till de översta höjderna. Rent försvarsmässigt släppte man inte till en enda målchans på hela första halvlek och efter pausvilan skapade man också en hel del framåt.

– Även om de hade ett större bollinnehav så var det vi som skapade de vassaste chanserna och var faktiskt närmast segern i matchen. Synd att vi inte kunde vinna när vi var så nära, menade Ulf Svensson.

Daniel Jovanovic lyckades komma till några avslutslägen, men inte så mycket mer.

– Det gick rätt så bra spelmässigt även i den här matchen. Han kom också fram några gånger, men fick inte till avsluten riktigt, så det blev aldrig direkt farligt.

Sammanlagt blev det därmed 175 minuters speltid för "Bato" på de tre matcherna, torsdag, fredag och söndag. En bra notering med tanke på att han inte hade gjort en enda landskamp tidigare.

– Som helhet gjorde han en helt okej insats, det var både saker som var bra och mindre bra. Men så är det alltid första gången som man är med, så det är ingenting att säga om det, sade Ulf Svensson.

Det finns således en hel del att förbättra.

– Tempot, tuffheten, närkampsspelet, allt. Men det gäller inte bara Daniel, utan samtliga spelare som var med. Annars tog han nämligen väl för sig och var definitivt inte sämre än vad någon annan var.

Närmast ska P88-landslaget spela två landskamper mot Finland i augusti och två mot Tjeckien i september. Sedan i oktober väntar EM-kval på hemmaplan, med tre matcher i Småland, den 6 till 11 oktober.

Norge – Sverige 0-0 (0-0)

Arena: 1 maj-stadion i Lissabon
Publik: 200
Domare: Pedro Henriques, Portugal
Mål:
Varningar: Marcus Nilsson (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Zlatan Azinovic

David Blomkvist
Michael Almebäck
Marcus Nilsson
Martin Olsson

Daniel Jovanovic
Rasmus Elm
Alexander Zaim
Jonathan Hellström

Jetullah Bahtiri
Tobias Holmqvist

Avbytare

Johan Bertilsson (Jonathan Hellström 46)
Christoffer Karlsson (Alexander Zaim 60)
Denni Avdic (Jetullah Bahtiri 60)
Emir Bajrami
Fredrik Holster
Linus Hellman
Fredrik Enberg (målvakt)