Avspark: IFK Malmö – Höllvikens GIF

På lördag den 17 juni klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Höllvikens GIF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Alexander Nunez, Azeem Razwan.

Höllvikens GIF: Marcus Eskilsson, Nicklas Uddenäs – Otto Persson, Asim Berber, Asa Pepia, Niclas Lindgren, David Wahlberg, Ola Brodén, Dan Mårtensson, Johan Isgren, Magnus Wahlfrid, Mattias Vig, Erik Engqvist, Erik Bergkvist, Nebojsa Boban, Korush Lashkari.

AKTUELLT

IFK Malmö: Högerbacken Ali Jasim är avstängd för andra gången i år efter att ha blivit utvisad senast mot Laholms FK. Saknas gör också en annan försvarare, Lirim Sali (knäskadad), samt anfallaren Nana Piesie (bortrest av privata skäl).

Däremot är mittfältaren/anfallaren Daniel "Bato" Jovanovic tillbaka efter landslagsspel i Portugal. Med i 16-mannatruppen är även reservmålvakten Joakim Moberg, vars fot nu har tillfrisknat efter stukningen i förra veckan.

Höllvikens GIF: Efter vårsäsongen lämnar tränaren Michael Sander klubben för att bli assisterande tränare till Ulf Larsson, som tackar för sig i Malmö Anadolu BI, och tar över den danska division 2-klubben Hvidovre IF.

Mittbacken Anders Holmberg, som mitt under förra säsongen, anslöt från Kirseberg IF, är avstängd mot IFK Malmö. Tillbaka från avstängning är däremot den amerikanske anfallaren, Asa Pepia.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det är den första av två raka hemmamatcher, där vi först möter Höllvikens GIF nu på lördag och sedan har Sölvesborgs GoIF dagen före midsommarafton. Men vi tar en match i taget.

Så här långt har vi spelat riktigt bra på hemmaplan och kan vi fortsätta med samma fina självförtroende så skall det nog gå bra även mot Höllviken. Det gäller dock att vi spelar disciplinerat och organiserat, samt håller koll på deras två snabba forwards.

Michael Sander, huvudtränare i Höllvikens GIF: Som gammal "guling" tycker jag att det ska bli roligt att möta IFK Malmö. De är onekligen riktigt bra i år, men vi ska göra allt för att rubba deras cirkel.

Det gäller för mig att försöka göra en snygg avslutning innan jag lämnar Höllviken för Hvidovre. På de två sista matcherna mot "di gule" och Påarps GIF ska vi åtminstone få ihop tre poäng. Då har vi 16 poäng totalt och har gjort en bra vårsäsong.