Inför IFK Trelleborg 1 – IFK Malmö

Det är inte mer än lite drygt en månad sedan IFK Malmö och IFK Trelleborg senast möttes i division 4 Södra. Då hade "di gule" hemmaplan och vann med 3-2 trots underläge med 0-2. På söndag klockan 14:00 är det retur nere i Trelleborg.

Startelvan (4-4-2): Annica Påhlsson – Ida Rahn Johansen, Annica Flisbäck, Emma Dahlstrand, Nina Ericsson – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Malin Kjell – Linda Green, Emelie Andersson. Avbytare: Jenny Olsson, Marie Persson, Matilda Johansson, Sandra Möller.

Aktuellt: Varken Carolina Videla, Karolina Nilsson eller Hanna Nilsson, kan spela på söndag, eftersom de var med i farmarklubben, Håkanstorps BK:s startelva, i den senaste matchen i division 2.

Inte heller tränaren Erling Nilsson är tillgänglig eftersom han måste närvara vid en familjehögtid. Laget kommer istället att coachas av sportchefen Camilla Bergström, som själv hoppas vara tillbaka på planen i höst.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vårsäsongen avslutas med en toppmatch mot IFK Trelleborg på bortaplan. De öser in mål genom Madelene Rengbo, som säkert är Skånes vassaste målgörare alla kategorier, och blir svår att stoppa.

Som serieledare får IFK Trelleborg räknas som favorit på söndag. Men ska vi vara med och kämpa om seriesegern så måste vi nog vinna. En sak som dock är säker är att det kommer bli en oerhört tuff match.