IFK Malmö fortsatt tvåa

Det var inte någon av de bättre matcherna som IFK Malmö har gjort i årets division 2 Södra Götaland. Men man var ändå bäst ute på planen och kunde besegra Höllvikens GIF med 2-1.

Vinsten var nödvändig för att inte tappa mark till serieledande Helsingborgs Södra BIS, som också vann sin match på lördagen. Då de slog Lunds BK med knappa 4-3 på Klostergården, så är deras försprång även fortsättningsvis två mål.

– Jag är väldigt tacksam över de tre poängen, men så mycket mer kan jag inte vara nöjd med, sade också Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com. Bortsett från första 20 så gjorde vi en riktig skitmatch.

Men annars så började "gulingarna" allt annat än dåligt och de 20 första minuterna så var man riktigt bra. Det var ett snabbt, aggressivt och kreativt anfallsspel som tidigt skulle luckra upp Höllvikens försvar.

Utdelningen kom redan efter drygt 14 minuters spel. Alexander Nunez slog en hörna från höger, Nicklas Uddenäs i Höllviken-målet boxade ut, och returen hamnade framför fötterna på Daniel "Bato" Jovanovic, som fick perfekt träff från 20 meter.

Strax därefter somnade IFK Malmö mer eller mindre in. Man blev lite väl bekväma, tog inte de lite mer jobbiga löpningarna och lät Höllviken komma in i matchen. Det var därför också på sin plats att Dan Mårtensson kunde kvittera i halvlekens sista minut.

– Vi får inte sluta spela fotboll på det sättet som vi gjorde efter målet. Det var precis som om vi trodde att det var klart bara för att vi hade gjort 1-0, men det var det ju definitivt inte.

Den andra halvan av matchen bjöd på varierad kvalité från IFK Malmö. Vissa stunder var det bra, men det var även perioder som var mindre bra och det var dessa som gjorde att Höllviken hängde med bra i matchen.

Men 18-årige Daniel Jovanovic ville annat. Lite knappt tjugo minuter in på halvleken, så fick han chansen igen. En frispark strax utanför straffområdet, satte han klockrent vid bortre stolpen, där Martin Abrahamsson enkelt kunde nicka in 2-1.

– Det var väl inte helt orättvist att vi ändå fick vinna den här matchen. För även om vi inte gjorde någon bra match, så anförde vi tonen lite mer än Höllviken och var väl också lite giftigare framåt, menade Anders Grimberg.

Daniel Jovanovic, som nyss är hemkommen från fyrnationsturneringen i Portugal med P88-landslaget, överglänste ännu en gång storebror Zoran och var på det stora hela den bästa spelaren i IFK Malmö.

Magnus Ringdahl hade några fina räddningar i målet, men bäst i backlinjen var ändå i särklass högerbacken Philip Brandgård, som förtjänstfullt ersatte avstängde Ali Jasim. Stabila var också mittbacken Robert Kjellin och Martin Abrahamsson på innermittfältet.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: HÖLLVIKENS GIF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 278
Referee: Jonas Lundgren, Helsingborg, Jonas Ljungberg, Landskrona, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 1-0 (15) Daniel Jovanovic, 1-1 (45) Dan Mårtensson, 2-1 (65) Martin Abrahamsson
Homewarning: Blerim Mullici, Karim El hage, Michal Aksamit
Home sent of: –
Homempv: Daniel Jovanovic
Awaympv: Dan Mårtensson
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Robert Kjellin
Alexander Nunez

Daniel Jovanovic
Martin Abrahamsson
Michal Aksamit
Blerim Mullici

Fisnik Alaj
Zoran Jovanovic
Hometeam Sub: Karim El hage (Alexander Nunez 18)
Azeem Razwan (Karim El hage 46)
Migjen Shaqiri (Fisnik Alaj 68)
Haris Xhemajli
Joakim Moberg (målvakt)
Awayteam Squad: Nicklas Uddenäs

Otto Persson
Asim Berber
Niclas Lindgren
David Wahlberg

Dan Mårtensson
Mattias Vig
Ola Brodén
Erik Bergkvist

Magnus Wahlfrid
Johan Isgren
Awayteam Sub: Asa Pepia (Johan Isgren 12)
Korush Lashkari (Erik Bergkvist 62)
Nebojsa Boban (Magnus Wahlfrid 70)
Erik Engqvist
Marcus Eskilsson (målvakt)