Green räddade poäng på stopptid

I dryga kvarten såg det ut som att tabellettan IFK Trelleborg skulle dra det längsta strået i toppmatchen mot IFK Malmö. Men i grevens tid, fyra minuter och 28 sekunder in på stopptiden, så lyckades Linda Green peta in 2-2-målet.

Camilla Bergström, lagledare i IFK Malmö:

Som matchen gestaltade sig och med tanke på att vi mötte serieledarna på bortaplan, så måste vi vara nöjda med en poäng. Vi vann ju hemma och fyra av sex poäng mot dem är ett riktigt bra facit.

Efter en lite trevande start, där båda lagen gick och kände på varandra, så tycker jag att vi tog över matchen. Sista halvtimmen i första halvlek tryckte vi upp mittfältet och det gav ett visst övertag.

I halvtid snackade vi om att fortsätta spela på samma sätt, men det blev tvärtom. IFK Trelleborg fick matchen precis dit de ville och den första halvtimmen i halvleken, lite drygt, var de snäppet bättre.

Men efter deras 2-1-mål i den 78:e minuten så ändrade vi om och började spela 3-5-2. Vi fick åter ordning på vårt spel och började skapa målchanser. Det var därför riktigt skönt när Linda Green kunde trycka in 2-2 fem minuter in på stopptid.

IFK Trelleborg 1 – IFK Malmö 2-2 (0-1)

Arena: Vångavallen
Domare: Pavle Simonovski, Trelleborg
Mål: 0-1 (40) Malin Kjell, 1-1 (57) Madelene Rengbo, 2-1 (78) Madelene Rengbo, 2-2 (90+5) Linda Green
Varningar: Johanna Helander, Martina Karlsson (IFKT), Malin Kjell (IFKM)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Emma Dahlstrand
Annica Flisbäck
Ida Rahn Johansen
Nina Ericsson

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Malin Kjell

Linda Green
Emelie Andersson

Avbytare

Sandra Möller (Emelie Andersson 35)
Jenny Olsson
Marie Persson
Matilda Johansson