IFK Malmö i ledning över uppehållet

Före torsdagens omgång hade varken IFK Malmö eller Helsingborgs Södra BIS förlorat en enda match i Södertvåan. Men det var bara "gulingarna" som orkade stå distansen vårsäsongen ut.

Medan IFK Malmö besegrade Sölvesborgs GoIF med klara 4-1 på Malmö IP, så åkte nämligen Helsingborgs Södra på säsongens första förlust då det blev 1-2 på Heden mot Karlskrona AIF. Och nu leder "di gule" serien i halvtid, två poäng före Malmö Anadolu BI.

– En av våra morötter inför den här matchen var att behålla sviten och nu är vi också där. Det känns förbannat bra att ha inte ha förlorat en enda match på hela våren, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Lite oro fanns där inför matchen då stabile vänsterbacken Alexander Nunez inte höll på uppvärmningen. Ryggen som han fick problem med under matchen mot Höllviken, låste sig på nytt, och det fanns inget annat att göra än att åter kasta in Azeem Razwan.

Det var nämligen Razwan, som fick spela andra halvlek senast, då Nunezs ersättare, Karim El hage, skadade knäet. Och mot Sölvesborg fick Azeem, som är egentligen är högerfotad, komma in och göra ännu en riktigt bra match.

– Han fick det definitiva beskedet strax före avspark, så det var starkt av honom att komma in och göra en sådan helgjuten insats. Det är också ett bevis på att det finns mycket boll i den grabben, berömde "Grimman".

Sölvesborg saknade för dagen sju ordinarie spelare, fyra skadade och tre avstängda (samtliga i backlinjen) och kom till start med ett i princip helt nytt lag. Bland annat startade inte någon av skyttekungarna, Stefan Larsson och Linus Lavergren.

IFK Malmö behövde heller inte mer än knappa sju minuter på sig för att ta ledningen. Mittfältaren Blerim Mullici dribblade av en man vid mittplan, avancerade i banan och avslutade med ett välplacerat skott i höjd med straffområdet.

Näste man på tur att göra mål var Zoran Jovanovic som på egen hand tog sig innanför 16-meterslinjen och satte bollen kyligt till höger om Sölvesborgsmålvakten Amel Hrnjic, som tidigare bland annat har spelat för Mjällby AIF. Då var matchen inne i den 27:e minuten.

– Så långt såg det hur säkert ut som helst, men sedan så slarvade vi och fick ett onödigt mål i baken. Synd för jag hade gärna sett att vi hade hållit nollan i den här matchen, menade IFK-tränaren.

I halvtid talade Grimberg om att det viktigaste var att ha ett bra försvar. Men 3-1 dröjde inte mer än drygt en och en halv minut in på den andra halvleken då Daniel "Bato" Jovanovic säkert satte säsongens första gula straff i mål.

4-1 gjordes sedan knappt åtta minuter före slutet av lagkaptenen Martin Abrahamsson. Daniel Jovanovic såg först till att lura bort målvakten Amel Hrnjic och passade sedan vidare till Abrahamsson som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål.

– Det var också ett resultat som ungefär speglade matchen, men det kunde ha blivit något mål till. Bland annat hade vi någon träff i trävirket och så skulle vi ha haft ytterligare en straff, påpekade Anders Grimberg

Bäst i IFK Malmö var Robert Kjellin som höll ihop styrkorna bra på innermittfältet. Men även mittbacken Jörgen Svensson, samt bröderna Jovanovic, Zoran och Daniel, var värda ett omnämnande.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: SÖLVESBORGS GOIF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 4-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 204
Referee: Andreas Ekberg, Lund, Andreas Johansson, Lund, Patrik Magnetorp, Lund
Goal: 1-0 (7) Blerim Mullici, 2-0 (27) Zoran Jovanovic, 2-1 (34) Johan Ahlstedt, 3-1 (47) Daniel Jovanovic (straff), 4-1 (83) Martin Abrahamsson
Homewarning: Blerim Mullici, Martin Abrahamsson, Michal Aksamit
Home sent of: –
Homempv: Robert Kjellin
Awaympv: Johan Ahlstedt
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Azeem Razwan

Blerim Mullici
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Martin Abrahamsson

Daniel Jovanovic
Zoran Jovanovic
Hometeam Sub: Fisnik Alaj (Zoran Jovanovic 70)
Migjen Shaqiri (Daniel Jovanovic 83)
Haris Xhemajli (Michal Aksamit 85)
Lirim Sali
Joakim Moberg (målvakt)
Awayteam Squad: Amel Hrnjic

Christopher Birgersson
Robin Bjälkenborn
Fredrik Bertilsson
Jens Nilsson

Gustav Svensson
David Löfquist
Johan Ahlstedt
David Svensson

Ola Eriksson
Jimmy Björk
Awayteam Sub: Stefan Larsson (Jimmy Björk 58)
Jesper Olsson (David Svensson 79)
Jacob Johansson (Ola Eriksson 79)
Daniel Johansson (målvakt)