Inför Bunkeflo IF – IFK Malmö

Efter lite drygt två veckors semester och med en träningsvecka i benen så är det åter dags för division 2-klubben IFK Malmö att spela match. Med avspark klockan 17:00 imorgon söndag, så möter man fyran i Söderettan, Bunkeflo IF.

Startelvan (4-3-3): Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Niklas Hansson, Jörgen Svensson, Gamal Bin Saaid – Joakim Persson, Michal Aksamit, Robert Kjellin – Ali Jasim, Daniel Jovanovic, Alexander Nunez. Avbytare: Azeem Razwan, Blerim Mullici, Fisnik Alaj, Haris Xhemajli, Martin Abrahamsson, Joakim Moberg (målvakt).

Aktuellt: Tre potentiella nyförvärv kommer att spela mot Bunkeflo IF, vänsterbacken Gamal Bin Saaid, som redan efter en halv säsong kan vara på väg tillbaka från danska Hellerups IK, samt backen Niklas Hansson och mittfältaren Joakim Persson, Malmö FF.

Gamal Bin Saaid har tränat med "di gule" sedan i måndags och i onsdags anslöt Niklas Hansson. Den färskaste är alltså Joakim Persson som gjorde sitt första pass så sent som idag (läs lördag). Enligt IFK-tränaren Anders Grimberg har också samtliga gjort bra ifrån sig.

Första seriematchen i höst borta mot Sölvesborgs GoIF är Blerim Mullici och Martin Abrahamsson avstängda, vilket gör att de båda får sitta på bänken mot Bunkeflo. Två som vilar helt är Zoran Jovanovic (ont i ena knäet) och Migjen Shaqiri (magont).

Vänsterbacken Karim El hage har med största sannolikhet spelat färdigt för i år. Om knappt fyra veckor kommer man att gå in och göra ett ingrepp i knäet, som han fick en rejäl smäll på i den näst sista vårmatchen mot Höllvikens GIF.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi får en jättebra träningsmatch där vi är ute efter en bekräftelse på att vi kan stå upp mot ett riktigt bra division 1-lag. Det är en bra värdemätare att få med tanke på den tabellpositionen som vi befinner oss i.