Många glädjeämnen i IFK Malmö

Division 2-klubben IFK Malmös förlustfria svit närmar sig 15 matcher. Efter 3-2-segern i söndagens träningsmatch mot fyran i Söderettan, Bunkeflo IF, så har "di gule" nu 14 raka matcher utan förlust.

Eftersom det var en träningsmatch så var det dock inte resultatet i sig som var det viktigaste. För IFK Malmö gällde det att bevisa att man kunde stå upp bra mot ett division 1-lag och det gjorde man med eftertryck.

– Det var just det här kvittot och den här vitaminen, som vi var ute efter att få i den här träningsmatchen. Segern var dessutom fullt välförtjänt, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Man fick dessutom chansen att se provspelarna, vänsterbacken Gamal Bin Saaid (Hellerups IF), mittbacken Niklas Hansson och mittfältaren Joakim Persson (båda Malmö FF) i matchaktion.

Samtliga gjorde rätt så bra ifrån sig (läs mer i separat artikel) och får IFK Malmös tränarduo Anders Grimberg – Mikael Svensson som de vill så kommer de att spela i den gula tröjan i höst.

– Det är tre spelare som har imponerat stort på mig och min assistent Micke Svensson. De är dessutom redan inne i gänget och vi räknar med att de ska spela för oss i höst, menade Anders Grimberg.

Då såväl lagkaptenen Martin Abrahamsson och Blerim Mullici, båda på mittfältet, kommer att vara avstängda i den första höstmatchen mot Sölvesborgs GoIF, så prövade IFK Malmö en hel del nytt mot Bunkeflo.

Den stora förändringen var att man valt att gå över till 4-3-3, med Daniel "Bato" Jovanovic något före de övriga två, Ali Jasim och Alexander Nunez. Tremannamittfältet bestod i sin tur av Joakim Persson, Michal Aksamit och Robert Kjellin.

Någon större skillnad från de senaste seriematcherna var det däremot inte när det gällde målskyttarna. Daniel Jovanovic gjorde mål för fjärde matchen i rad där han deltagit, liksom Martin Abrahamsson.

Först ut att näta för IFK Malmö var Daniel Jovanovic då han löpte sig fri och enkelt rundade Bunkeflomålvakten Patrik Ekelund efter dryga två minuter. Samma sak upprepade han då han sedan satte 2-1 bakom Ola Svensson i den 58:e minuten.

– Han gjorde det jättebra med sin kvickhet och teknik, tyckte andretränaren Mikael Svensson. Och ändå hade han två lägen till som han mycket väl hade kunnat förvalta, varav det ena då han drogs ner, borde ha varit straff.

När Bunkeflos Mattias Adelstam kvitterade på frispark i den 70:e minuten talade det mesta för oavgjort. Men det var ändå IFK Malmö som fick det sista ordet sedan Martin Abrahamsson gjort 3-2 på en korrekt dömd straff i den 90:e minuten.

Med tanke på chanserna som skapats var det en logisk utveckling på matchen, som annars var jämn sett till 90 minuter.

– Det var skönt att vinna, men jag tycker ändå att vi borde ha kunnat eliminera de båda baklängesmålen. Lite justering så hade vi också kunnat hålla nollan, för de skapade ju inte särskilt många chanser, menade Mikael Svensson.

Många var som sagt duktiga i IFK Malmö. Allra bäst var dock mittfältaren Robert Kjellin som i slutet av matchen också fick kliva upp på topp.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: BUNKEFLO IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-3
Arena: Bunkeflo IP
Crowd: 70
Referee: Andreas Ekberg, Lund, André Ovenberger, Södra Sandby, Fredrik Lindén, Svedala
Goal: 0-1 (3) Daniel Jovanovic, 1-1 (21) Rikard Henriksson, 1-2 (58) Daniel Jovanovic, 2-2 (70) Mattias Adelstam, 2-3 (90) Martin Abrahamsson (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Philip Brandgård
Niklas Hansson
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Joakim Persson
Michal Aksamit
Robert Kjellin

Ali Jasim
Daniel Jovanovic
Alexander Nunez
Awayteam Sub: Joakim Moberg (målvakt, Magnus Ringdahl 46)
Blerim Mullici (Ali Jasim 69)
Fisnik Alaj (Daniel Jovanovic 69)
Martin Abrahamsson (Michal Aksamit 69)
Azeem Razwan (Joakim Persson 81)
Haris Xhemajli