Positiva besked från provspelarna

Den senaste veckan har division 2-serieledaren IFK Malmö haft tre potentiella nyförvärv på provträning. Samtliga gjorde också bra ifrån sig då "di gule" på söndagen besegrade fyran i Söderettan, Bunkeflo IF, med 3-2 i en träningsmatch.

Nygamle vänsterbacken, Gamal Bin Saaid, som spelade med IFK Malmö även förra hösten, anslöt i måndags. Han har under våren spelat i den danska division 1-klubben Hellerups IK, men är nu alltså tillbaka i Malmö, där han ska börja studera.

Helt nya är däremot mittbacken Niklas Hansson och mittfältaren Joakim Persson, som tillhör den sju namn stora ungdomsproffsgruppen i Malmö FF. Den förstnämnde har tränat med IFK sedan i onsdags, medan Persson började först igår (läs lördag).

– Det är tre spelare som har imponerat stort på mig och min assistent Micke Svensson. De är dessutom redan inne i gänget och vi räknar med att de ska spela för oss i höst, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Sin sak är det att vara duktig på träning. Viktigast av allt är att prestera när det väl är match. Anders Grimberg hade också all anledning att vara nöjd med vad han fick se i träningsmatchen mot Bunkeflo IF.

Mest tillfreds kunde han vara med backarna, Gamal Bin Saaid till vänster, och Niklas Hansson i mitten. Endast vid ett fåtal tillfällen märktes det att de endast har gjort två fotbollspass tillsammans.

Mittfältaren Joakim Persson hade däremot ett antal fel, främst felpass. Han var dock mycket duktig i det defensiva arbetet och slet kopiöst tills han byttes ut med nio minuter kvar på matchklockan.

Vad tyckte då Anders Grimberg om spelarna?

– Joakim Persson var jätteduktig i positionsspelet och var även bra defensivt. Stundtals misslyckades han lite grann i passningsspelet, men han fortsatte att tro på sig själv i de långa bollarna, så som helhet får han ändå godkänt.

– Niklas Hansson visade att han är en aggressivt skolad mittback. Han är fysiskt stark och inte ett dugg rädd för att ge sig in i dueller.

– Vänsterbacken Gamal Bin Saaid var duktig redan då han spelade för oss ifjol och det senaste halvåret har han höjt sig ytterligare ett par snäpp. Det är en modern, löpstark tvåvägsspelare, som kommer att komplettera Alexander Nunez på ett utmärkt sätt.

Anmärkningsvärt var att såväl Joakim Persson som Niklas Hansson drog på sig varsitt gult kort av domaren Andreas Ekberg från Lund.