Korta fakta om nyförvärven

Vänsterbacken Gamal Bin Saaid (Hellerup IK), mittbacken Niklas Hansson och mittfältaren Joakim Persson (båda MFF), offentliggjordes på torsdagen som nyförvärv i IFK Malmö. Men vad är de för några och varför valde de spel i "di gule"? Ifkmalmo.com har svaren.

Gamal Bin Saaid

Ålder: 24 år.
Position: Vänsterback.
Familj: Mamma från Egypten, pappa från Malaysia, en lillebror och en lillasyster.
Yrke/utbildning: Läser till elektriker i Köpenhamn.
Längd: 178 cm.
Vikt: 79 kg.
Klubbar: Holbaek BI Danmark (1988-2003), Kalundborg GB Danmark (2004-2005), IFK Malmö (2005), Hellerup IK Danmark (2006), IFK Malmö (2006-).
Intressen: Musik och kompisar.
Varför IFK Malmö? Då jag var här förra hösten så fick jag ett bra intryck av klubben och dessutom passar det min situation utmärkt att spela i IFK Malmö. Sedan tidigare bor jag ju i Malmö och det är ganska skönt att slippa stanna kvar i Köpenhamn i väntan på träningarna. Eftersom jag istället kan åka hem direkt efter skolan så blir det ju mer fritid.

Joakim Persson

Ålder: 18 år.
Position: Innermittfältare.
Familj: Mamma, pappa och en storebror.
Yrke/utbildning: Studerar Samhäll-Ekonomi vid Malmö Borgarskola.
Längd: 184 cm.
Vikt: 80 kg.
Klubbar: Malmö FF (1993-), IFK Malmö (lån hösten 2006).
Intressen: Vara med kompisar.
Varför IFK Malmö? Jag behöver helt enkelt få mer speltid på en bra nivå. Visserligen har jag hela tiden spelat i vårt juniorlag, som leder Juniorallsvenskan Elit Södra, men det räcker inte för att utvecklas så som jag vill.

Niklas Hansson

Ålder: 19 år.
Position: Mittback.
Familj: Mamma, pappa och en storebror.
Yrke/utbildning: Söker jobb. Tog i våras studenten vid Malmö Borgarskola (Samhäll-Ekonomi).
Längd: 188 cm.
Vikt: 84 kg.
Klubbar: Vagnhärads SK (1993-2001), Syrianska FC (2002-2003), Malmö FF (2003-), IFK Malmö (lån hösten 2006).
Intressen: Vara med kompisar, ligga på stranden.
Varför IFK Malmö? Jag behöver lite seriösare matcher och i det syftet är B-lagsserien inte riktigt komplett. Det finns såklart många bra spelare även där, men då matcherna inte gäller något speciellt så blir det aldrig samma sak som att spela riktig seniorfotboll.