Förlust på stopptid för IFK Malmö

Det mesta har gått IFK Malmös väg under året. Men efter 15 raka matcher utan förlust så tog det stopp på lördagen. Sölvesborgs GoIF kunde vinna höstpremiären med 3-2 och blev därmed första lag att besegra "di gule" i årets Södertvåa.

Före matchen betonade Anders Grimberg att det är bättre att vara jagad än att jaga själv. Men efter lördagens överraskande förlust så får IFK Malmö finna sig i att jaga MABI som 3-1-besegrade Asmundtorp och därmed smet förbi med en poäng i tabelltoppen.

– Det känns såklart tungt, men en förlust kommer alltid förr eller senare och det är ju 30 poäng kvar att spela om. Visst skulle vi ha vunnit även idag (läs lördag), men ibland vill det sig inte riktigt, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

De små detaljerna var det också som avgjorde den här matchen. Sekunderna, eller rättare sagt i anfallet innan Stefan Larsson stänkte dit 3-2 för Sölvesborg, så var IFK Malmö så nära det bara går att komma ett segermål.

Med klockan tickande upp mot den fjärde stopptidsminuten så kom Fisnik Alaj fri. Den annars utmärkte Sölvesborgsmålvakten Amel Hrnjic skyndade sig ut för att avstyra, men tappade bollen och Alaj fick öppet mål.

Vinkeln var dock inte den bästa och Fisnik Alajs skott smet strax utanför efter att i några sekunder ha dansat på mållinjen.

– Jag tycker att det var synd att vi inte lyckades få in bollen där. Samtidigt så borde vi nog ha avgjort den här matchen redan i den första halvleken, då vi hade enormt mycket målchanser, menade Anders Grimberg.

Den stora målsumparen för dagen var för ovanlighetens skull storebror Jovanovic, Zoran. Tre öppna lägen hann han med att bränna bara inom loppet av fyra minuter i den första halvleken.

Vid samtliga tre tillfällen var det efter rejäla bjudningar av Sölvesborgsförsvaret. Den mest grova missen var när vänsterbacken Fredrik Bertilsson tog och friställde Zoran som med öppet mål drog bollen i ribbans överkant.

– Marginalerna var helt enkelt inte på vår sida i den här matchen. Vi brukar ju faktiskt normalt sett inte missa öppna lägen i en sådan hög utsträckning som vi dessvärre gjorde idag, suckade "Grimman".

Det skulle nämligen dröja till den 55:e minuten innan IFK Malmö satte dit matchens första mål. En utsökt passning av Daniel "Bato" Jovanovic friställde Alexander Nunez som enkelt kunde lägga bollen i mål.

Nio minuter senare var kvitteringen ett faktum då Linus Lavergren fick drömträff och skruvade in bollen från 20 meter. Stefan Larssons eleganta lobb från 25 meter gav sedan Sölvesborg ledningen i den 79:e minuten.

Sölvesborg fick dock inte jubla i mer än fem minuter. Ett inlägg från vänster av Fisnik Alaj gav åter öppet mål för Zoran Jovanovic, som den här gången inte gjorde något misstag och lade den i mål med en bredsida.

Hemmalaget skulle ändå få sista ordet. Anfallet efter Fisnik Alajs boll på mållinjen (läs längre upp i referatet), så fick Stefan Larsson en boll i djupled av Ola Eriksson. Han tog sig fram och fick på ett skott som helt ställde IFK-målvakten Magnus Ringdahl.

– Snöpligt, då vi annars gjorde en mycket bra match och var det fotbollsmässigt klart bästa laget. Bortsett från sättet vi släppte in målen på och att det blev förlust, så kan jag inte vara annat än nöjd, summerade Anders Grimberg.

Underligt kan det tyckas vara med tanke på att IFK Malmö släppte in tre mål. Men de för dagen bästa IFK:arna gick ändå att hitta i det nykomponerade mittbacksparet Niklas Hansson – Jörgen Svensson.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: SÖLVESBORGS GOIF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 3-2
Arena: Svarta Led
Crowd: 520
Referee: Daniel Persson, Skurup, Damian Ford, Ystad, Måns Philqvist, Ystad
Goal: 0-1 (55) Alexander Nunez, 1-1 (64) Linus Lavergren, 2-1 (79) Stefan Larsson, 2-2 (84) Zoran Jovanovic, 3-2 (90+4) Stefan Larsson
Homewarning: David Svensson
Home sent of: –
Homempv: Stefan Larsson
Awaympv: Niklas Hansson
Hometeam Squad: Amel Hrnjic

Pelle Törnberg
Niklas Johansson
Per Tagesson
Fredrik Bertilsson

Gustav Svensson
David Löfquist
David Svensson
Andreas Håkansson

Stefan Larsson
Linus Lavergren
Hometeam Sub: Johan Ahlstedt (David Löfquist 69)
Ola Eriksson (Andreas Håkansson 76)
Jimmy Björk (Linus Lavergren 84)
Christopher Birgersson
Daniel Johansson (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Philip Brandgård
Niklas Hansson
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Daniel Jovanovic
Joakim Persson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Alexander Nunez

Zoran Jovanovic
Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Michal Aksamit 65)
Ali Jasim (Daniel Jovanovic 78)
Jeton Krasniqi
Nana Piesie
Nezir Mehmeti (målvakt)