U-laget föll med flaggan i topp

Det var ett mycket ungt U-lag som fick försvara de gula färgerna i måndagens träningsmatch mot BK Flaggs A-lag. En match som IFK Malmö ledde, men till slut förlorade med knappa 1-3.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Om vi pratar första halvlek och om man tänker på att vi hade en hel del nya spelare, så övertygade vi rejält spelmässigt. Vi spelade kontrollerat, hade ett jättebra försvar och lyckades också såra dem med vårt raka anfallsspel.

Några enkla misstag fick dock till följd att BK Flagg både kunde kvittera och gå om. Själva hade vi trots detta gott om egna målchanser och kunde mycket väl ha gjort fler mål i båda halvlekarna.

Men det var trots allt vår första träningsmatch tillsammans och det finns mycket att jobba med. Det var ändå starkt av vårt mycket unga lag att kunna skaka om Flagg, framförallt i första halvlek då vi spelade en strålande fotboll.

Samtliga nyförvärv gjorde det bra. Sedan vill jag också ge ett extra plus till Jeton Krasniqi, som inte bara gjorde mål, utan hela tiden var farlig och skapade målchanser. Dessutom tycker jag att Ahmedin Sudic och Alaa Baker gjorde det mycket bra.

BK Flagg A – IFK Malmö 3-1 (1-1)

Arena: Dalhems IP
Mål: 0-1 (25) Jeton Krasniqi
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mohammed Kahidani

Henry Safi
Hajriz Maloki
Johan Olsson
Alden Smajlovic

Ahmedin Sudic
Mohammed Ryahi
Jeton Krasniqi
Maher Touhami
Kristian Olsson

Alaa Baker

Avbytare

Pierre Ferreira (Mohammed Ryahi 15)
Roland Levay