Delad pott i Höllviken

Någon seger för IFK Malmö blev det heller inte i lördagens bortamatch mot Höllvikens GIF som slutade 1-1. Faktum var att det kunde ha slutat ännu värre då inhopparen Fisnik Alajs kvittering dröjde till den 84:e minuten.

Under våren så tappade IFK Malmö endast åtta poäng på elva matcher. Men på de två matcherna som har spelats i höst så har dock "gulingarna" bara tagit en av sex poäng, vilket är en väsentlig skillnad.

Poängtapp som också har fått det andra Malmölaget i toppen, MABI att segla ifrån med tre poäng. Dessutom har Helsingborgs Södra BIS, som ett tag var tre poäng bakom IFK Malmö, nästan kommit ifatt och nu är det bara antal gjorda mål som skiljer till "di gules" fördel.

– Det har ju varit två matcher där vi har haft ganska kraftigt spelövertag, så visst skulle det ha varit sex poäng. Men samtidigt är vi medvetna om att även topplag tappar poäng då och då, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Någon anledning till oro tycker han inte att det finns, den magra höststarten till trots. Så länge spelet fungerar och självförtroendet är på topp så är det bara detaljer som ska till för att utdelningen ska komma.

En sak var han dock noga med att poängtera.
– Vi måste vinna på lördag mot Laholm för att det inte ska börja sätta sig i skallarna på killarna. Efter de här snöpliga poängförlusterna så tycker jag nämligen att vi gott och väl har uppfyllt vår kvot med tappade poäng på ett tag nu.

Det var faktiskt inte något större fel på IFK Malmös spel mot Höllviken. Egentligen var det bara de berömda marginalerna som inte var på rätt sida alla gånger och så hade man kanske kunnat ha haft lite bättre skärpa i avslutningarna.

Men trots ett kraftigt IFK-övertag ute på planen och med chansmässigt 2-0 i det läget, så var det Höllviken som gjorde det första målet i matchen, på deras i princip enda målchans i den första halvleken.

Efter ett misstag centralt 25 meter inne på IFK:s planhalva så friställdes Johan Isgren. Höllvikenanfallaren, som är van vid liknande lägen, gjorde inget misstag och placerade bollen enkelt vid sidan om Magnus Ringdahl i IFK-målet.

Enda IFK Malmömålet skulle dröja till den 84:e minuten. Vänsterbacken Gamal Bin Saaid lyfte in bollen i straffområdet och via några huvuden nådde den fram till inhopparen Fisnik Alaj som inte hade några problem att förvalta friläget.

– Det tyder på inombords styrka att aldrig ge upp och fortsätta spela till den sista sekunden. Den här gången lyckades vi ju också få utdelning till slut, menade IFK-tränarna Anders Grimberg och Mikael Svensson, som var nöjd med laginsatsen.

Tre poäng borde det dock ha blivit.

 • Efter 24 minuter så snurrade lagkaptenen Martin Abrahamsson runt och dribblade av fyra man innan han passade vidare till Daniel "Bato" Jovanovic. "Bato" hade sedan ett utsökt avslutsläge och fick på ett skott som täcktes undan på mållinjen.
 • Sju minuter senare så tog sig Blerim Mullici fram på vänsterkanten. Avslutet från nära håll var välplacerat, men duktige Höllvikenmålvakten Marcus Eskilsson avstyrde med en strålande räddning.
 • Tre minuter in på den andra halvleken så var Martin Abrahamsson lika fri som Johan Isgren var vid 1-0-målet. Men Abrahamsson var inte lika kylig, valde att skjuta i höjden och skottet gick rakt på Eskilsson.

  Sedan hade IFK Malmö dessutom en kvittering inne tolv minuter innan det slutligen blev 1-1. Men Fisnik Alajs skott från distans efter passning från Daniel Jovanovic avblåstes för offside.

  – Jag var för långt ute och jag stod absolut inte i en position som skulle kunna vara offside, tyckte Fisnik Alaj, som såklart var rejält besviken över den missade möjligheten att som inhoppare göra två mål och bli matchhjälte.

  – Det var skönt att få sätta dit kvitteringen, men jag borde ha gjort ett mål till för att jag skulle vara riktigt nöjd. Då vi var så mycket bättre än Höllviken så fick vi egentligen inte tappa poäng i den här matchen.

  Tränaren Anders Grimberg var både nöjd och missnöjd.
  – Om man tittar på grundspelet så styrde vi matchen totalt. Så det var synd att vi inte kunde få tre poäng med oss, särskilt med tanke på att vi över 90 minuter också hade så pass många målchanser.

  Bäst i IFK Malmö var lagkaptenen Martin Abrahamsson som var tillbaka efter avstängning och agerade oerhört stabilt. En annan som var duktig var den andre avstängde spelaren mot Sölvesborg, Blerim Mullici, som dock mattades i den andra halvleken.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: HÖLLVIKENS GIF
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-5-1
  Scorehalf: 1-0
  Scorefull: 1-1
  Arena: Höllvikens IP
  Crowd: 376
  Referee: Niklas Olsson, Ystad, Damian Ford, Ystad, Mikael Ekdahl, Kristianstad
  Goal: 1-0 (38) Johan Isgren, 1-1 (84) Fisnik Alaj
  Homewarning: Anders Holmberg, Dan Mårtensson
  Home sent of: –
  Homempv: Marcus Eskilsson
  Awaympv: Martin Abrahamsson
  Hometeam Squad: Marcus Eskilsson

  Ola Brodén
  Anders Holmberg
  Asim Berber
  Niclas Lindgren

  Korush Lashkari
  Dan Mårtensson
  Otto Persson
  Michael Hansson

  Johan Isgren
  Asa Pepia
  Hometeam Sub: Nebojsa Boban (Korush Lashkari 58)
  Patrik Burda (Asa Pepia 71)
  Erik Engqvist (Johan Isgren 76)
  Erik Bergkvist
  Robin Svensson (målvakt)
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Ali Jasim
  Niklas Hansson
  Jörgen Svensson
  Gamal Bin Saaid

  Blerim Mullici
  Joakim Persson
  Zoran Jovanovic
  Robert Kjellin
  Martin Abrahamsson

  Daniel Jovanovic
  Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Blerim Mullici 72)
  Michal Aksamit
  Nana Piesie
  Philip Brandgård
  Nezir Mehmeti (målvakt)