Oavgjort för U-laget

Återigen gjorde IFK Malmös unga U-lag en riktigt bra match då man på måndagen spelade oavgjort, 1-1, borta mot Eslövs BK:s J-lag, som på torsdag spelar åttondelsfinal i DM mot Malmö FF.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var positivt att vi kunde göra en sådan fin match trots att killarna inte har spelat ihop särskilt länge. Spelarna gjorde det som vi kommit överens om på träningarna, tog rättvist ledningen och skapade många målchanser.

De nya spelarna som vi har fått inför hösten, som är lite yngre, tog ett jättestort ansvar och presterade riktigt bra tillsammans med Jeton Krasniqi, som också gjorde vårt enda mål i den här matchen.

Däremot så var det vissa spelare, som har mer rutin, som jag tycker borde ha visat betydligt mer än vad de gjorde, och ha en helt annan roll, vilket är viktigt framförallt när man spelar med och mot yngre spelare.

Trots en kort tid tillsammans så visade spelarna alltså en mycket bra mognad och positiv inställning. Det ser jättebra ut inför seriestarten då vi visade att vi kan spela riktigt bra fotboll även om fyra man är borta på olika läger.

Eslövs BK J – IFK Malmö 1-1 (0-1)

Arena: Husarängens IP
Mål: 0-1 (20) Jeton Krasniqi
Varningar: Alaa Baker, Jeton Krasniqi (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Kahidani

Roland Levay
Guner Alievski
Johan Olsson
Manar Ali

Kristoffer Bertolino
Maher Touhami
Henry Safi
Jeton Krasniqi

Alaa Baker
Kristian Olsson

Avbytare

Mirko Lukic (Manar Ali 20)
Edis Djugumovic (Maher Touhami 40)
Mohammed Ryahi (Henry Safi 55)
Omar Aouida (Kristoffer Bertolino 65)