Inför U-lag 2 – Vellinge IF

Den yngre delen av IFK Malmös U-lag spelar på lördagen sin första match tillsammans i juniorserien division 4 sydvästra. För motståndet svarar Vellinge IF och ifkmalmo.com har kollat läget inför matchen som har avspark klockan 12:00 på Stadion plan 2.

Tränaren Alvaro Ripoll inför premiären:

Det har gått otroligt bra att forma gruppen med tanke på att det kommit spelare från flera olika klubbar.

Just nu befinner vi oss på en nivå som är godkänd och laget har stor potential och framförallt vilja att kunna gå ännu längre. Framförallt har vi visat att mindre bekymmer har kunnat lösas inom familjen utan att det har resulterat i några större problem.

Allt detta som gruppen har framför sig är en skola och läropengar för att lyckas nå slutmålet, som är att utvecklas till kompletta fotbollsspelare och om det innebär att vi kvalificerar oss för juniorallsvenskan så är det bara en bonus.

Några ord med…

…försvararen/mittfältaren, Ahmedin Sudic, 17, som nyss kommit hem från ett läger med det bosniska P89-landslaget. Ahmedin spelade 90 minuter mot både Kroatien och det bosniska ligalandslaget.

Det går tydligen bra för juniorlaget. Ni har redan lyckats forma en grupp…

– Det har sett bra ut på träningarna och vi trivs verkligen bra ihop, vilket såklart är viktigt om man senare ska kunna nå de stora framgångarna inom fotbollen.

För din del gick det ju riktigt bra på landslagslägret och ifjol spelade du i pojkallsvenskan. Om man tänker tillbaka på det, så vad tror du att du kan tillföra till laget?

– Jag är ju för det mesta lite av en grovjobbare på det defensiva innermittfältet och tillhör de lite äldre spelarna i laget, så förhoppningsvis ska jag kunna tillföra en hel del med min rutin och styrka.

Med tanke på att det finns så många duktiga fotbollsspelare i laget så måste det vara stor konkurrens. Hur hanterar ni detta?

– Det sporrar en att alltid göra sitt yttersta på träningarna, så visst är det bra med stor konkurrens. För mig som vill bli något inom fotbollen är det också en självklarhet att alltid satsa hundra procent i alla lägen.

…vänsterbacken/mittfältaren och vice lagkaptenen, George Safi, 15.

Du har varit i klubben sedan i våras och nu inför höststarten kom det en massa nya spelare som har stärkt konkurrensen. Ni bör vara bättre nu eller vad anser du själv?

– Det är kanske inte lika bra tempo som innan, men det håller på att bli bättre. De yngre spelarna är verkligen villiga att kriga för en plats, så med tiden kan det nog bli riktigt bra för vår del.

Vad tror du om höstens övningar?

– Vi har många duktiga spelare som tränar hårt och ger allt för laget, så det ska nog kunna gå bra. Med den här truppen så tror jag att vi har en stor chans att gå till juniorallsvenskan. Själv satsar jag också på att ta en ordinarie plats i det äldre U-laget.