Den sista kvarten av tisdagens P88-landskamp på Sankariniemen Stadion i Iisalmi så blev Finland rejält tillbakapressade av Sverige. Ett tryck som också gav utdelning då Rasmus Elm lyckades kvittera till 1-1 på straff i den 90:e minuten.

För IFK Malmös Daniel "Bato" Jovanovic, som gjorde sin fjärde landskamp, blev det ett inhopp på topp i den 68:e minuten, och förbundskaptenen, Ulf Svensson, gillade uppenbarligen vad han såg.

– Han har verkligen blivit en i gänget nu och gjorde det riktigt bra när han kom in. Men även överlag så har vi höjt oss betydligt spelmässigt jämfört med matcherna nere i Portugal, sade Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Daniel Jovanovic är, precis som sin två år äldre storebror Zoran, ganska fåordig i sina kommentarer, men var ändå rätt så nöjd med vad han hann med att prestera på 22 minuter i kvällens landskamp.

– Det gick faktiskt rätt så bra. Jag hade ett riktigt bra läge som jag tyvärr sköt över och sedan hjälpte jag de andra att skapa målchanser. Bara att hoppas på att jag får starta i vår andra match som vi ska spela här, menade Daniel.

Sverige hade spelet under större delen av matchen, men Finland försvarade sig riktigt bra och det skapades inte mycket i anfallsväg åt något av hållen. Det var därför ganska överraskande när Finland tog ledningen genom Niko Ikävalko i den 73:e minuten.

– Visst hade jag på förhand trott på seger, men 1-1 var ändå ganska rättvist även om vi hade ett rätt så bra tryck den sista kvarten då vi gick ner på en trebackslinje. En taktik som också tidigare gett två mål mot Portugal, betonade Ulf Svensson.

Efter ett träningspass och en utflykt bestående av lite golf på onsdagen så spelas den andra landskampen mot Finland på torsdag. Samma plats som på tisdagen, men avspark redan klockan 13:00 (12:00 svensk tid).

Finland – Sverige 1-1 (0-0)

Arena: Sankariniemen Stadion i Iisalmi
Publik: 983
Mål: 1-0 (73) Niko Ikävalko, 1-1 (90) Rasmus Elm (straff)
Varningar:

SVERIGE (4-4-2)

Zlatan Azinovic

Linus Hellman
Michael Almebäck
Marcus Nilsson
Martin Olsson

Rasmus Elm
Fredrik Holster
Eric Jernberg
Alexander Zaim

Jetullah Bahtiri
Denni Avdic

Avbytare

Daniel Jovanovic (Alexander Zaim 68)
Emir Bajrami (Michael Almebäck 68)
Johan Bertilsson (Fredrik Holster 68)
David Blomkvist
Jonathan Hellström
Tobias Holmqvist
Fredrik Enberg (målvakt)

Foto: Tommi Korpihalla