Tvåsiffrigt i premiären för U-lag 2

IFK Malmös U-lag bjöd på målkalas i sin första match i juniorserien division 4 sydvästra. Efter 90 spelade minuter så hade man lyckats besegra Vellinge IF med hela 10-3 (5-2). Bäste målskytt blev Dzevad Nezirevic med fem fullträffar.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det viktigaste är alltid vad man tränat på under veckan och om man får ut det på plan så är det positivt. Men detta var bara början, det finns såklart fortfarande en hel del detaljer att rätta till.

En del spelare måste höja sig ännu mer för att det ska bli bra. Vårt kollektiva arbete fungerade bra idag, men individuellt måste det i fortsättningen bli betydligt bättre än vad det var i den här matchen.

Extra plus går till Alaa Baker, Dzevad Nezirevic och Kristoffer Bertolino, som gjorde en riktigt bra match.

Kristoffer Bertolino, mittfältare i IFK Malmös U-lag:

Det var roligt att vara tillbaka i IFK Malmö efter att under vårsäsongen ha spelat för Husie IF och Vintrie IK. Och mitt eget spel fungerade också på det stora hela riktigt bra för att vara första seriematchen sedan återkomsten.

Om man ser till hela laget så gjorde vi väl en ganska bra match. Första halvlek var mycket bra, men i den andra halvleken så föll vi tyvärr in lite i motståndarnas spel och det drog ner på tempot.

IFK Malmö – Vellinge IF 10-3 (5-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Goran Sandic, Malmö
Mål: 1-0 (5) Alaa Baker, 2-0 (12) Dzevad Nezirevic, 3-0 (15) Dzevad Nezirevic, 4-1 (30) Dzevad Nezirevic, 5-2 (40) Dzevad Nezirevic, 6-2 (49) Dzevad Nezirevic, 7-2 (55) Kristian Olsson, 8-3 (64) Kristian Olsson, 9-3 (70) Alaa Baker, 10-3 (90+1) Johan Olsson
Varningar: Ahmedin Sudic, Maher Touhami (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Alden Smajlovic
Guner Alievski
Ahmedin Sudic
George Safi

Maher Touhami
Kristoffer Bertolino
Alaa Baker

Kristian Olsson
Dzevad Nezirevic
Ahmed Nemer

Avbytare

Johan Olsson (George Safi 10)