U-laget förlorade mot Tomelilla

Det var ingen vidare plan som bjöds på Kastanjeskolan. Något som knappast gynnade IFK Malmös U-lag då man på söndagen var på besök för att möta Tomelilla IF i reservlagsserien division 1 Södra. En match som Tomelilla kunde vinna med 3-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

När man spelar på ett sådant pass dåligt underlag så har du två möjligheter, antingen spela riktigt långt och lita på slumpen, eller så försöker du hålla dig till spelet som kännetecknar det egna laget. Vi valde det sistnämnda med kortpassningsspel.

Det kanske inte var det allra bästa valet i den här matchen, men vi försöker alltid spela konstruktiv fotboll och valde kortpassningsspel idag. Tomelilla gjorde det som de var bäst på springa, tjonga, kriga och det gav utdelning för dem.

Om vi i första hand hade varit ute efter resultatet så hade vi möjligtvis spelat på ett mer enkelt och effektivt sätt. Men i slutändan på den här nivån är det utvecklandet av fotbollsspelare som är det viktigaste.

Tomelilla IF – IFK Malmö 3-1 (0-0)

Arena: Kastanjeskolan
Domare: Simon Persson, Tomelilla, Stig-Arne Olsson, Tomelilla, Senad Repesa, Tomelilla
Mål: 2-1 (85) Alden Smajlovic
Varningar: Kristoffer Bertolino 2, Kristian Olsson (IFK)
Utvisningar: Kristoffer Bertolino (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Ahmedin Sudic
Guner Alievski
Azeem Razwan

Johan Olsson
Kristoffer Bertolino
Alaa Baker

Kristian Olsson
Jeton Krasniqi
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Maher Touhami (Ahmedin Sudic 46)
Alden Smajlovic (Henry Safi 70)
Ahmed Nemer
Mirza Nezirevic (målvakt)