En bra halvlek räckte för IFK Malmö

Jumbon i division 4 Södra, Hörby FF, skulle inte kunna ställa till några problem för topplaget IFK Malmö. Det gjorde man heller inte fram till pausvilan (0-2), men i andra halvlek fick "di gule" nöja sig med 1-1 och sammanlagd seger med 3-1.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Det började riktigt bra och under den första halvleken spelade vi en mycket fin fotboll. Sedan i den andra halvleken släppte vi tyvärr in Hörby i matchen och vi hade en period på 25 minuter som var riktigt dålig.

Visst lyckades vi med det viktigaste, att vinna matchen, men vi måste ändå höja oss betydligt för de sista 45 minuterna var verkligen inte bra. Det duger inte att spela på det sättet när vi möter de bättre lagen i serien.

Skoj var det att se högerbacken Camilla Bergström göra sin första hela match efter sin långtidsskada. Även om hon har en bit kvar till toppformen så visade hon att hon har en hel del bra kvalitéer som vi kan få nytta av.

Hörby FF – IFK Malmö 1-3 (0-2)

Arena: Hörby IP
Domare: Ajdin Talic, Eslöv
Mål: 0-1 (20) Johanna Gustavsson, 0-2 (36) Linda Sköldeborn, 1-2 (55) Sara Palmqvist, 1-3 (80) Helena Rosén
Varningar: Anna Hansson, Matilda Johansson (IFKM)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Annica Flisbäck
Malin Engelbrecht
Emma Dahlstrand

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Helena Rosén
Matilda Johansson

Linda Sköldeborn
Anna Hansson

Avbytare

Ida Rahn Johansen (Matilda Johansson 35)
Caroline Hjalmarsson (Anna Hansson 80)
Malin Tufvesson