Avspark: IFK Malmö – Laholms FK

På tisdag den 22 augusti klockan 19:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Laholms FK i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Gamal Bin Saaid, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez.

Laholms FK: Joakim Wulff, Markus Johansson – Max Mölder, Miki Matic, Kristian Åkesson, Mattias Bengtsson, Kristoffer Fagercrantz, Mattias Hed, Henrik Edfors, Jonathan Jacobsson, Besart Mazreku, Mats Gustavsson, David Eriksson, David Pinot, Ervin Ribic, Pehr Andersson, Fatmir Haxha.

AKTUELLT

IFK Malmö:

Laholms FK: En förkylning på Halmstads BK-lånet Kristoffer Fagercrantz har fått LFK-tränaren Håkan Andersson att ta ut en 17-mannatrupp (en man ska bort) till tisdagens svåra bortamatch mot IFK Malmö.

För första gången på flera matcher är Laholm utan avstängningar. Ervin Ribic och Fatmir Haxha skulle egentligen ha sonat sina straff mot IFK Malmö, men då matchen blev uppskjuten så fick man istället göra det mot Höllvikens GIF och är nu tillbaka i truppen.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det är många som tror att detta på förhand är en solklar trea, men kommer man till match med den inställningen så kommer det att bli oerhört tufft.

Vi har pratat mycket om den här hängmatchen och om att vi måste vara hundra procent inställda på kamp från den första till sista matchminuten. Tre poäng får man nämligen inte, tre poäng tar man.

Håkan Andersson, huvudtränare i Laholms FK: Faktum är att det inte är mycket som har hänt sedan senast. Det enda är att vi förlorade ännu en jämn match där Höllviken gjorde sitt segermål i slutskedet och vi inte hade något flyt alls.

Vi har egentligen ett ganska bra lag, men det tunga är den mentala biten, att bara förlora hela tiden. Men vi har ändå bra kamratskap, jobbar på och försöker göra det bästa av situationen.

Någon gång ska det vända för oss, men jag vet inte när och mot vilket lag. Och matchen imorgon är ju heller inte precis den lättaste. Att möta IFK Malmö på bortaplan är en av de svåraste matcherna på hela säsongen.