IFK Malmö hade inte lärt läxan

Historien upprepade sig, då IFK Malmö i måndagens träningsmatch, precis som förra säsongen, åkte på en rejäl lektion av Ajax Heroes som hemma vann med 27-12 (15-5). Någon läxa från förra årets lektion, då det blev 29-15 (12-4), hade vi alltså inte lärt oss.

Jag kan konstatera att vi inledningsvis inte var beredda på den kvalité och det tempo Ajax hade i sitt spel, såväl offensivt som defensivt, vilket var klart överlägset våra tidigare motståndare under försäsongen, och det var ett Ajax som jag tycker ser klart starkare ut denna säsong. Jag gissar att dem ganska lätt kommer att klara sig kvar i danska Elitserien.

På plats kunde vi med lätt nedslagen blick notera ställningen 10-2 i Ajaxfavör efter 20 minuter. Därefter följde en godkänd sista tiominutersperiod av första halvlek (5-3 till Ajax) och likaledes godkända inledande 20 minuter av andra halvlek (8-6 för Ajax) innan vi slarvade och tappade några bollar varpå Ajax kunde göra 4-1 de sista tio minuterna.

Precis som mot IFK Trelleborg så brände vi på tok för mycket lägen, och mot lag av Ajax kaliber leder det nästan ofelbart till kontringar med mål i egen holk som följd. Dagen till ära så kryddade vi dessutom brända lägen med ett antal tekniska fel, vilket även detta i nio fall av tio leder till baklängesmål.

Vi spelade dock fortsatt ett utmärkt försvarsspel, och trots ett konstant tungt tryck från Ajax i deras anfallsspel så klarade vi detta på ett fullgott sätt.

Jag vill vänta ännu ett tag att ge någon direkt individuell kritik, men jag kan konstatera att det märks att såväl Kalle Sjödin som Marius Vargalui saknar matchträning efter deras långvariga skadeuppehåll. Med sedvanlig avslutsnivå hade vi säkert haft en 5-6 mål ytterligare på dessa herrar.

Men träningsmatcher är ju till för just träning, och jag är säker på att när vi möter Ajax i Team Sportia Cup kommer det att se helt annorlunda ut. Jag passar förresten på, förvisso med Ystads IF obesett hittills denna säsong, att utnämna Ajax till favoriter i Team Sportia Cup.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: AJAX HEROES
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-5
Scorefull: 27-12
Arena: Bavnehöjhallen
Crowd: 111
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Ken Persson
Awayteam Sub: Kalle Sjödin 4 (2)
Jimmy Östling 2
Jonas Jensen 2
Marius Vargalui 2
Johnni Pedersen
Rickard Roos