En halvlek för Edis Djugumovic

Regnet stod som spön i backen på idylliska Mjörnvallen i Alingsås där Sveriges P91-landslag på torsdagen mötte Finland i veckans andra landskamp. Men det var inget som stjälpte Sverige som kunde vinna klart med 3-0 (0-0).

Liksom i tisdagens match, som slutade 4-4, så fanns IFK Malmös Edis Djugumovic med från start till höger på mittfältet. Den här gången blev det bara en halvlek, men så var det också andra som spelat mindre tidigare, som skulle få chansen.

– Det är ju inte i första hand resultaten vi tittar på i de här landskamperna, utan här är det den individuella utvecklingen som är absolut viktigast. Därför måste vi försöka fördela speltiden någorlunda, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Så missnöjd med Edis Djugumovic var han definitivt inte.
– Han skötte det fint även om det var svårspelat. Hela den första halvleken vräkte nämligen regnet ner så planen blev snabbt vattensjuk. Visst blev det lite bättre i andra då regnet avtog, men det var ändå inga vidare förhållanden.

Den svenska offensiven var fortsatt stark, vilket renderade i åtta heta målchanser (20 avslut) och så småningom också tre mål. Bakåt agerade man mycket säkert och lät inte Finland, till skillnad från premiärlandskampen, skapa särskilt många målchanser.

– Vi spelade riktigt fint i den här matchen, hade ett mycket bra passningsspel, gjorde tre mål och höll dessutom nollan, så det kunde inte ha blivit så mycket bättre, menade Ulf Svensson

Den 12 och 14 september möter P91-landslaget Norge på bortaplan.

Matchen spelades 2 x 40 minuter

Sverige – Finland 3-0 (0-0)

Arena: Mjörnvallen i Alingsås
Publik: 825
Mål: 1-0 (50) Samuel Aziz, 2-0 (64) Robin Söder, 3-0 (80) Robin Söder
Varningar: Samuel Aziz (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Viktor Noring

Nicholas Andersson
Tim Björkström
Filip Stenström
André Möllestam

Edis Djugumovic
Liridon Kalludra
Eric Larsson
Alexander Kacaniklic

Robin Söder
Viktor Lundberg

Avbytare

Anton Lans (André Möllestam 41)
Hamid Alamin (Edis Djugumovic 41)
Samuel Aziz (Alexander Kacaniklic 41)
Sebastian Carlsén (Eric Larsson 69)
Andreas Hadenius
Fredrik Wennebro
Dejan Garaca (målvakt)

Foto: Bosse Åström