IFK Malmö fick kämpa

De olika Vången-lagen brukar nästan alltid ställa till besvär för IFK Malmö. Det gjorde man även i söndagens match där "gulingarna" verkligen fick kämpa för att vinna med 2-0 och därmed behålla sin andraplats i division 4 Södra.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Det här räcker definitivt inte rent spelmässigt. Vi får inte de där enkla målen då vi inte har någon naturlig målskytt. Tyvärr får vi ingenting gratis så vi måste hela tiden jobba stenhårt för att få de målen som vi behöver för att vinna matcherna.

Men vi får hitta det bästa från matchen och det var att vi åter tog tre poäng. Det innebär att vi fortfarande ligger tvåa i tabellen och är bara två poäng bakom de suveräna serieledarna IFK Trelleborg.

IFK Malmö – DBK Vången 2-0 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Sonny Granberg, Staffanstorp
Mål: 1-0 (49) Helena Rosén, 2-0 (84) Hanna Nilsson
Varningar: Linda Sköldeborn (IFKM), Hanna Aronzon (DBK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Marie Persson
Camilla Bergström
Emma Dahlstrand
Matilda Johansson

Jenny Malmström
Helena Rosén
Johanna Gustavsson
Sofia Haraldsson

Linda Sköldeborn
Anna Hansson

Avbytare

Malin Kjell (Marie Persson 35)
Hanna Nilsson (Linda Sköldeborn 39)
Ida Rahn Johansen (Sofia Haraldsson 46)