Uppskjutet: IFK Malmö – Helsingborgs Södra BIS

Med knappa timmen kvar till avspark så öppnade sig himlen över de centrala delarna i Malmö. Ett drygt tjugo minuter långt skyfall omöjliggjorde därmed alla möjligheter till spel i Södertvåans seriefinal mellan IFK Malmö och Helsingborgs Södra BIS.

Halvtimmen före egentlig matchstart bestämdes det att man skulle göra en ny inspektion av planen 15:15 för att eventuellt kunna börja timmen senare än utsatt tid. Men ganska snabbt stod det klart att man var tvungen att skjuta upp matchen.

– Det var värre än förra gången då vi fick ställa in, så redan då jag såg planen var jag ganska säker på att det inte skulle bli match, säger Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Nu är det högst osäkert när matchen istället kommer att spelas. För IFK Malmö skulle redan nu på tisdag vara det absolut bästa alternativet, medan Helsingborgs Södra vill spela först dagen efter, alltså på onsdag.

– Synd vi inte kunde komma överens direkt, så det är något som vårt kansli får ta tag i direkt på måndag. Och kan inte klubbarna enas då heller så får vi helt enkelt använda oss av förbundets avsedda reservdag, menar Grimberg.