Tidigt inhopp för Daniel Jovanovic

Han fick börja på bänken. Men trots detta blev det ändå gott om speltid för IFK Malmös stortalang Daniel "Bato" Jovanovic i tisdagens P88-landskamp där Sverige besegrade Tjeckien med 1-0 inför 1124 åskådare på Rosvalla IP.

Redan efter dryga halvtimmen smärtade det nämligen till i baklåret hos anfallaren Denni Avdic. Det gick inte att spela längre och i den 36:e minuten fick han lämna planen till förmån för "Bato".

– Han hade fått en riktigt rejäl smäll och var tvungen att byta, så då valde vi att istället sätta in Daniel Jovanovic, berättade förbundskaptenen Ulf Svensson, per telefon till ifkmalmo.com.

Många minuter till att förbereda sig hade han inte precis fått, men Daniel Jovanovic gjorde ändå ett piggt inhopp. "Bato" tog väl för sig, fördelade passningar och skapade flera målchanser under sina 54 minuter.

– Det är ju så att han har en härlig speed att falla tillbaka på och stundtals oroade han deras backlinje rätt så rejält. Han borde dock ha kunnat få till betydligt bättre avslut, menade Ulf Svensson.

Segern mot Tjeckien var lagets första i år och Ulf Svensson var ganska nöjd.
– Naturligtvis är det bra att vinna mot Tjeckien, som har ett riktigt bra lag. De spelar med ett betydligt högre tempo än vad vi är vana vid och det skapade också lite problem för oss inledningsvis.

Bland annat hade Tjeckien en straff efter tio minuter som man sköt högt över.
– Men efter dryga kvarten så spelade vi upp oss och var väl så bra som Tjeckien. De hade väl visserligen lite hetare chanser än vi, men vi försvarade oss bra och lyckades också hålla nollan.

Sett till matchbilden var alltså 1-0, som gjordes av Rasmus Elm i den 22:e minuten, inte riktigt rättvist.
– Tjeckien borde nog ha fått minst oavgjort med sig. Samtidigt så skulle vi nog ha besegrat Finland i den första matchen, men fick bara oavgjort, så det jämnar förhoppningsvis ut sig i längden.

Matchen tyckte Ulf Svensson gav en del riktigt bra besked inför det stundande EM-kvalet i oktober.
– Jag hade bara önskat mig lite bättre spel, annars var det en jättebra match att få. Det är det här tempot, om det nu inte är ännu högre, och dessa närkamper, som vi får vara beredda på framöver i EM-kvalet.

På torsdag spelar P88-landslaget veckans andra landskamp, även då mot Tjeckien, med avspark klockan 14:00 på Backavallen i Katrineholm.

Sverige – Tjeckien 1-0 (1-0)

Arena: Rosvalla IP i Nyköping
Publik: 1124
Mål: 1-0 (22) Rasmus Elm
Varningar: Fredrik Holster, Robin Nilsson, Tobias Holmqvist (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Zlatan Azinovic

David Blomkvist
Linus Hellman
Dennis Boskailo
Martin Olsson

Fredrik Holster
Rasmus Elm
Jetullah Bahtiri
Alexander Zaim

Tobias Holmqvist
Denni Avdic

Avbytare

Daniel Jovanovic (Denni Avdic 36)
Pierre Bengtsson (David Blomkvist 68)
Emir Bajrami (Jetullah Bahtiri 72)
Jonathan Hellström (Martin Olsson 72)
Robin Nilsson (Alexander Zaim 72)
Marcus Nilsson
Peter Abrahamsson (målvakt)