58 minuter för Daniel Jovanovic

Förbundskaptenen Ulf Svensson provade IFK Malmöanfallaren Daniel "Bato" Jovanovic på en lite ovan position då P88-landslaget på torsdagen spelade 1-1 (1-0) mot Tjeckien i Katrineholm.

Daniel Jovanovic, som alltid annars, antingen spelar på topp, eller som yttermittfältare, fick nu även testa på att vara innermittfältare i 58 minuter. "Bato" gavs logiskt nog en offensiv roll och Ulf Svensson tyckte att experimentet föll väl ut.

– Han väger kanske lite för lätt för att spela på den positionen, men jag tycker ändå att han kompenserade det bra med sin teknik och kvickhet. Får han bara in vanan så kommer det att bli ännu bättre, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Liksom i dubbelmötet mot Finland så stod Daniel Jovanovic dessutom för en assist. Ett snyggt väggspel med målskytten Emir Bajrami renderade i en svensk 1-0-ledning i den 45:e minuten. Drygt tjugo minuter in på den andra halvleken kvitterade sedan Tjeckien rättvist genom Radim Necas.

– En vinst och ett oavgjort resultat mot ett av Europas bästa lag är definitivt ett styrkebesked så här inför EM-kvalet. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match och var väl värda oavgjort, menade Ulf Svensson.

Nästa uppgift för P88:orna är som sagt EM-kvalet på hemmaplan en bit in i oktober.

Sverige – Tjeckien 1-1 (1-0)

Arena: Backavallen i Katrineholm
Publik: 612
Domare: Zarko Kovacevic, Västervik
Mål: 1-0 (45) Emir Bajrami, 1-1 (66) Radim Necas
Varningar: Marcus Nilsson (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Peter Abrahamsson

Pierre Bengtsson
Marcus Nilsson
Linus Hellman
Jonathan Hellström

Rasmus Elm
Robin Nilsson
Daniel Jovanovic
Emir Bajrami

Tobias Holmqvist
Jetullah Bahtiri

Avbytare

Alexander Zaim (Jetullah Bahtiri 46)
Dennis Boskailo (Linus Hellman 46)
Fredrik Holster (Daniel Jovanovic 58)
Martin Olsson (Jonathan Hellström 82)
David Blomkvist
Denni Avdic
Zlatan Azinovic (målvakt)

Foto: Stina Järperud/Katrineholms-Kuriren