Ny storseger för IFK Malmö

Tabelltvåan IFK Malmö fortsätter att lägga storsegrarna på hög i division 4 Södra. Förra veckans 6-0 över IK Pandora följdes på söndagen upp med hela 7-2 (5-1) hemma mot Höllvikens GIF.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Har man en sådan klasspelare som Linda Green så kan man stå lugnt vid sidan om planen. Hon gör för det mesta minst tre mål om hon spelar full tid och det räcker oftast till seger i matcherna.

För övrigt tycker jag att vår seger idag var minst lika odiskutabel som den mot Pandora. Under stora stunder så spelade vi en mycket bra fotboll och vi saknade knappast chanser att ytterligare utöka målskörden.

Det ser positivt ut för vår del i tabellen i kampen om en andraplats, men ännu återstår det tre omgångar och vi kommer att ha kniven mot strupen i varje match då det kan komma att krävas seger i samtliga för att det ska gå vägen.

IFK Malmö – Höllvikens GIF 7-2 (5-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Thommy Ohlsson, Malmö
Mål: 1-0 (6) Helena Rosén, 2-0 (20) Linda Green, 3-0 (27) Linda Green, 3-1 (28) Petra Stalbohm, 4-1 (35) Nina Ericsson, 5-1 (40) Linda Green, 6-1 (57) Linda Green, 7-1 (60) Hanna Ljungqvist, 7-2 (83) Nicolina Lindberg
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Nina Ericsson
Emma Dahlstrand
Nathali Persson

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Helena Rosén
Sofia Haraldsson

Anna Hansson
Linda Green

Avbytare

Hanna Ljungqvist (Johanna Gustavsson 46)
Ida Rahn Johansen (Emma Dahlstrand 46)
Sueda Memedoska (Anna Hansson 73)