Oväntat klara siffror för IFK Malmö

Med en halvtimme spelad så hamnade IFK Malmö i underläge med 0-1 i fredagens bortamatch mot tabellfyran Vellinge IF. Men bara fem minuter senare så var det kvitterat och "di gule" kunde till slut vinna med hela 7-1.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag hade definitivt inte väntat mig att vi skulle vinna med 7-1. Men för tillfället spelar vi med ett härligt självförtroende och 20-3 på de tre senaste matcherna säger egentligen det mesta om vår form.

Vi spelade en mycket bra fotboll mot Vellinge, där vi rullade bollen bra genom laget och kom till massor av avslut. Man njuter av att stå vid sidan om planen när tjejerna spelar en sådan fin fotboll.

Det här var den bästa matchen som vi har gjort under min ledning och det är bara att lyfta på hatten för samtliga spelare. Men det var ändå två, liberon Ida Rahn Johansen och den andra mittbacken, Emma Dahlstrand, som ska ha ett extra plus i kanten.

Vellinge IF – IFK Malmö 1-7 (1-3)

Arena: Vellinge IP
Domare: Egzon Seljimi, Trelleborg
Mål: 1-0 (30) Emma Jönsson, 1-1 (35) Linda Green, 1-2 (40) Linn Olsson, 1-3 (42) Linda Green, 1-4 (57) Nina Ericsson, 1-5 (63) Carolina Videla, 1-6 (73) Carolina Videla, 1-7 (78) Sueda Memedoska
Varningar: Emma Jönsson (VIF), Camilla Bergström, Emelie Andersson, Sofia Haraldsson (IFKM)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Ida Rahn Johansen
Emma Dahlstrand
Caroline Risberg

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Nina Ericsson
Sofia Haraldsson

Linn Olsson
Linda Green

Avbytare

Carolina Videla (Sofia Haraldsson 30)
Emelie Andersson (Linda Green 64)
Anna Arnesson (Nina Ericsson 71)
Sueda Memedoska (Linn Olsson 75)
Nathali Persson