U-laget vann mot GIF Nike

IFK Malmös U-lag kämpar vidare i reservlagsserien division 1 Södra och tog på söndagen en oerhört viktig trepoängare i kampen om en topplacering då GIF Nike besegrades med 3-1 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att vi i halvtid var närmare det spelsättet som vi kommit överens om. Lite besviken är jag dock på att det finns många fotbollsspelare som tror sig veta väldigt mycket, men ute på planen så har de svårt att bevisa det.

Vi tog ledningen, men sedan fick ett omoget misstag till följd att de kunde kvittera. Som helhet var vi ändå klart bäst, men trots vinsten så är jag besviken på de spelarna som gick på halvfart, medan jag är positivt överraskad av de som visade framfötterna.

Johan Olsson i backlinjen, samt de spelare som kom in i andra halvlek, gjorde en mer än godkänd match. Det är givetvis svårt då de inte spelat så mycket på den här nivån tidigare, men de gjorde ändå mycket bra ifrån sig.

Nu har vi tre intensiva veckor framför oss och det är en del spelare som verkligen måste bevisa att de vill tillhöra laget. Vi eftersträvar att ha en lika stor trupp även 2007, men det behöver nödvändigtvis inte vara samma spelare.

GIF Nike – IFK Malmö 1-3 (1-2)

Arena: Lomma IP
Domare: Fredrik Lindén, Svedala, Hossein Karbassi, Lund, Bengt Börjesson, Dalby
Mål: 0-1 (6) Dzevad Nezirevic, 1-2 (33) Nana Piesie, 1-3 (88) Michal Aksamit
Varningar: Ahmedin Sudic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Roland Levay
Kristian Olsson
Johan Olsson
Azeem Razwan

Jeton Krasniqi
Michal Aksamit
Ahmedin Sudic
Alaa Baker

Nana Piesie
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Alden Smajlovic (Roland Levay 50)
Edis Djugumovic (Alaa Baker 70)
Ahmed Nemer (Jeton Krasniqi 78)
Mohammed Kahidani (målvakt)